Life&style

Od glave do pete: Zablistajte za 20 minuta

Primjenom našeg plana, osvježit ćete i uljepšati cijelo tijelo u rekordnom roku. Jeste li spremni? Odbrojavanje počinje...

Koja žena ne želi izgledati kao da se upravo vratila s nekog egzotičnog otoka, ili kao da je redovito odlazila na spa tretmane? Na kraju krajeva, ako tako izgledate, tako ćete se i osjećati! Na svu sreću, za to vam nije potrebno mnogo vremena, truda, niti novca. Primjenom ovog plana možete zablistati za samo dvadeset minuta. Štoviše, ako steknete naviku provedbe ovog režima njege, jednom ili dva puta tjedno, zadržati svjež, mladenački izgled tijekom cijele godine. Dakle, što čekate?

JOŠ 20 MINUTA ... Suho čišćenje kože

Čišćenje suhom četkom je korisno i dobra je osnova za daljnji postupak osvježavanja kože. Celulit je manje vidljiv, koža zategnutija, a sjaj evidentan. Četkom se uklanja sloj nečistoće s površine kože i poboljšava se cirkulacija. Učinite to prije tuširanja, jer je vlažna koža podložnija oštećenjima, što povećava rizik od pucanja kapilara. Koristite četku od prirodnih vlakana, a proces čišćenja vršite blagim, kružnim pokretima, od stopala (peta) prema gornjim dijelovima tijela.  

 | Autor: Getty Images Getty Images

JOŠ 17 MINUTA ... Tada piling

Primjenom piling sredstva uklonit eventualne ostatke izumrlih stanica i nečistoća s kože. Ipak, ako je vaša koža osjetljiva, izostavite eksfolijaciju nakon čišćenja četkom. (Mada, povremeno provođenje oba postupka - čišćenje četkom + piling - sasvim je OK.) Prije tuširanja, utrljajte piling preparat kružnim pokretima u cijelo tijelo, počevši od stopala prema gornjim dijelovima tijela.
 
JOŠ 14 MINUTA ... Poboljšajte cirkulaciju

Ova faza zahtijeva određenu dozu odvažnosti i izdržljivosti, ali rezultati su svakako vrijedni truda. Kada započnete tuširanje, naizmjenično puštajte mlaz tople (ne vrele!) I hladne vode pola minute. Ponovite ovaj postupak dva puta. To će povećati priljev krvi, bogate kisikom i hranjivim tvarima, u površinske slojeve kože, zbog čega ćete naprosto zablistati! 

JOŠ 12 MINUTA ... Napravite pjenu

Suviše topla voda dehidrira kožu. Zato se tuširajte mlakom (temperatura vode treba biti ispod temperature tijela) i koristiti hidratantnu pjenu ili kupku. Prilikom kupnje, birajte kupke koje ne sadrže tvari jakog djelovanja, kao što je natrijev lauril sulfat, koje mogu uzrokovati iritacije kože. Završite tuširanje mlazom hladne vode, a potom tijelo blago istapkajte ručnikom (koža treba ostati vlažna). 

6 MINUTA ... JOŠ hidratizirajte kožu

Odmah nakon tuširanja, dok je koža još vlažna, utrljajte hidratantno mlijeko, kremu ili losion, da biste zadržali neophodnu vlagu u površinskim slojevima. Za optimalnu apsorpciju aktivnih sastojaka pripravka, primijenite tehniku ​​masaže: zagrijte preparat između dlanova i utrljajte ga u kožu kružnim pokretima, počevši od stopala pa prema gornjim dijelovima tijela. Još jedan djelotvoran trik, za bolju apsorpciju vlage i korisnih sastojaka pripravka, jest da zatvorite vrata kupaonice tijekom tuširanja. Para će maksimalno otvoriti pore, što će omogućiti prodor veće količine korisnih sastojaka i vlage, kao i njihovo dulje zadržavanje u koži. Koristite preparate koji sadrže humektante zbog privlačenja vode (kao što je hijaluronska kiselina) i emolijente, koji stvaraju barijeru, zbog sprečavanja isparavanja (kao što je glicerin). Izbjegavajte primjenu pripravka jakog mirisa, jer parfemske komponente isušuju kožu.

 | Autor: Getty Images Getty Images

JOŠ 1 MINUTA ... Njegujte stopala

Na kraju, ne zaboravite stopala! Uklonite tvrde naslage turpijom od najfinijeg brusnog papira, ili
kamenom za pete. Nakon toga umasirajte specijalnu kremu ili serum za stopala, koji mora sadržavati aloju i vitamin E.

Photo: Getty Images

Komentari 0