Life&style
Od danas – nova ja Od danas – nova ja

Od danas – nova ja

Vjerojatno se više i ne sjećate novogodišnje odluke ili (kao neke od nas) sa zdravim navikama krećete od ponedjeljka. Sljedećeg. Ovaj put ozbiljno. Ili ipak ne… U svakom slučaju, svaki je novi dan prilika da napravimo nešto za sebe i zašto ne bismo krenule – danas? Donesite odluku da si svjesno priuštite vrijeme za sebe, da pripazite na svoje tijelo i uvrstite pažljive rutine njege u svoju svakodnevicu.

Nježno i pažljivo

Naša je koža svakodnevno izložena brojnim vanjskim utjecajima, stoga često reflektira naše fizičko stanje. U stresnoj poslovnoj svakodnevici s malo mira i sna njegujući rituali mogu pomoći u ciljanom ugađanju našoj koži. Balea 7-dnevna wellness kura pomoću sedam malih ampula za lice pruža wellness-program za svaki dan u tjednu. Koža se osvježava, a ten će vidno zasjati!

Koža sklona nečistoćama često zahtijeva posebnu njegu. Balea maska za čišćenje lica sadrži bijelu glinu i cink te ima učinak sužavanja pora i matiranja izgleda kože. Ona će kožu poslije previše slatkiša i masne hrane očistiti od nastalih nečistoća.

Alat za ljepotu s masažnim učinkom

Za sve se tipove kože preporučuje ebelin valjak od ružičastog kvarca za masažu lica. Valjci za lice od ljekovitih kamenja imaju dugu primjenu u tradicionalnoj kineskoj medicini i smatraju se svestranim pomagačima za revitaliziran i sjajan ten jer potiču cirkulaciju. Savjet: Nateknutom ćete predjelu oko očiju ujutro pomoći ugodnim hlađenjem ako valjak za masažu lica prije toga nekoliko minuta stavite u hladnjak.

Isključite se na nekoliko trenutaka

Osim izdašnog programa za njegu ljepote lica, i topla kupka često postiže čuda u zaboravljanju na male brige iz svakodnevice. Balea perlice za kupku u mirisnom duetu vanilije i oraha jamče mirisno vrijeme za odmor koje k tomu i nježno njeguju kožu. U kombinaciji s dobrom knjigom i šalicom fine mješavine bilja u obliku dmBio čaja – lavanda i verbena više ništa ne stoji na putu wellness-programu u kupaonici!

Svima koji ne žele provoditi previše vremena u kupaonici, ali se svejedno ne odriču mirisnih rituala njege, nježna će receptura Baleina kremastog gela za tuširanje – mlijeko i med biti savršena pratnja za svakodnevne minute pod tušem.

Ljepota dolazi iznutra

Ovaj put mislimo doslovce. Jednostavan, ali hranjiv i vitaminima bogat obrok može napraviti čudo za vašu kožu. Osviještene grickalice poput badema, oraha, indijskog oraščića i grožđica pružit će organizmu nutrijente i zasitit će vas, a ako ih iskoristite u salati, blagodati će biti i veće. Osim toga, vrlo je lako pripremiti i slastice sa sjemenkama i pahuljicama, a dodavanjem goji bobica i brusnica tijelu ćete pružiti neophodnu dozu vitamina. Jedan takav donosimo i na ovim stranicama, a dobro je znati da je zob bogata vlaknima i složenim ugljikohidratima koji omogućuju stabilnije oslobađanje glukoze u krvotok poslije obroka čime osiguravaju ravnomjerniju opskrbu energijom tijekom treninga ili povećane tjelesne aktivnosti, a sušeno voće idealan je izvor prirodnih šećera za sportaše koji trebaju brzi unos energije.

Već i male promjene u svakodnevici oslobađaju put za svježi start – iz dana u dan!

 | Autor: dm.hr dm.hr

RECEPT

Energetske kuglice sa suhim voćem

Za međuobrok dovoljne su 2 – 3 kuglice kako biste se zasitili, a prednost im je što ih možete zamrznuti i vaditi po potrebi pa se tako ne može dogoditi da vam propadnu ako napravite veće količine. Idealne su i za djecu i za odrasle.

SASTOJCI:

75 g dmBio goji bobica
50 g dmBio brusnica
25 g dmBio sitnih zobenih pahuljica (bezglutenskih)
veći prstohvat soli
20 g dmBio mljevenih lanenih sjemenki
125 g dmBio paste od badema
75 g dmBio kokosova ulja
1 žlica dmBio meda od akacije po želji
nekoliko žlica dmBio bademova brašna

PRIPREMA:

Goji bobice i brusnice ubacite u sjeckalicu i miksajte smjesu dok se voće u potpunosti ne usitni. Dodajte im zobene pahuljice i sol te još malo miksajte smjesu. Za to vrijeme lanene sjemenke prelijte s pet žlica vode i ostavite ih da nabubre. 

Smjesi dodajte lanene sjemenke, bademovu pastu, otopljeno kokosovo ulje i med. Još jednom sve dobro izmiksajte dok ne dobijete čvrstu jednoličnu smjesu. Ohladite ju nekoliko sati pa izradite kuglice veličine zalogaja i posložite na tanjur za posluživanje. Po želji ih možete uvaljati u bademovo brašno.

 

Photo: dm.hr