Life&style

Očinska ljubav: tetovirat ću jednogodišnjeg sina

Ideja oca da tetovira svog jednogodišnjeg sina šokirala je društvene medije. Međutim, on tvrdi kako bi tetovaža trebala spasiti dječaku život…

Ovaj je post izazvao žestoku polemiku na jednom roditeljskom forumu: otac je objavio kako želi tetovirati svog jednogodišnjeg sina – i da za to postoji dobar razlog. Naime, tvrdi kako su blizanci Aaron i Adam na dlaku jednaki – osim što je jedan zdrav, a drugi mora – zbog rijetke bolesti – uzimati jake lijekove svaka četiri sata. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Na forumu je opisao svoj problem: „Žena i ja jako teško razlikujemo sinove, a i gotovo je nemoguće stalno ih držati odvojene. Kako Adam ne bi dobio Aaronove lijekove, svaki dan Adamovu ruku označimo markerom.“ Međutim, kad je navečer baka pazila na mališane, okupala obojicu, sve je završilo katastrofom: „Oznaka se isprala, a baka je dala Adamu Aaronove lijekove.“ Zbog preskočene terapije, Aaron je morao u bolnicu. 

Točkica na nozi kao oznaka 

Kako nikad više ne bi došlo do takve zamjene, tata bi sinu tetovirao na stopalo točkicu. Međutim, njegova ideja izazvala je gomilu različitih reakcija: dok su mnogi roditelji podržali njegovu ideju i smatraju tetovažu sredstvom koje može mališanu spasiti život, drugi su šokirani činjenicom da otac želi tetovirati malo dijete. Njihov argument: čak i najmanja tetovaža uzrokovat će djetetu bolove. 

Nema „zakona o tetovažama“ 

Naime, nije nam poznato je li igdje uopće zakonski određena dob kad se netko smije tetovirati (maloljetnici to ne smiju činiti bez pristanka roditelja, ali zakoni uglavnom ne govore o tome da roditelj tetovira dijete). Ako roditelji to traže, a majstor za tetovaže ima srca „bocnuti“ malu bebu (moguće je da neće svaki htjeti tetovirati tako malenog dječaka), teško da će ih netko spriječiti u naumu. 

Photo: Getty Images

Komentari 0