Life&style 24. rujna 2015.

Objavljena knjiga Sex, skijanje i arhitektura

Davor Senečić arhitekt s adresom u Zagrebu, Rovinju, Beču i Sarajevu izdao je svoju četvrtu knjigu jer kako kaže: „Ploviti se mora, u mom slučaju, pisati se mora.“ Inače, Senečić je u sklopu svog arhitektonskog studija pod nazivom S.E.N.D. upravo završio projekte u Beču i Splitu s arhitektima Otto Wagnerom i Lovrom Perkovićem koji, istina, više nisu među nama, ali ipak žive. – šali se Senečić.

Svoju veliku, prvu ljubav, arhitekturu uspio je povezati sa svojom drugom ljubavi, a to je pisanje. Iako iza sebe ima već nekoliko knjiga, Seks, skijanje i arhitektura je po mnogo čemu posebna.

 | Autor:

Ona je  je čitljiva, intriganta, zabavna, ali i dijelom stručna i edukativna. Mogli bismo reći čak i čudna, u kojoj se uspjela uspostaviti snažna simbolička veza između arhitekture, skijanja i sexa, na ukusan i lako čitljiv način. Također, knjiga  pokazuje kako se uz spisateljski napor i dobro razrađenu ideju ekspertna tematika može pretvoriti u intrigantno štivo koje ćete ponijeti sa sobom i na godišnji odmor. Plasman knjige Senečič očekuje i na američkom tržištu, naime  promociju knjige imao je u svibnju u  izdavačkoj kući Rizzoli u New Yorku.

 | Autor:

Knjiga je nastala kao želja da se sveučilišni tekst Senečićeve disertacije pod nazivom „Od privremene arhitekture, do arhitekture informatičkog doba“ u svom izvornom obliku ublaži, začini, uljepša lakšim i čitljivijim, ali i intrigantnim tekstom namijenjenim podjednako i za širu, ali i stručnu javnost. Svatko će u njoj pronaći nešto za sebe.

Seks, skijanje i arhitektura prati  dvoje ljudi, ili preciznije govoreći tri para koji putuju i provode skijaški i ljubavni vikend, ali većim dijelom umjesto onoga o čemu ljubavnici obično pričaju, oni vode polemike o teoriji arhitekture, novim arhitektonskim tendencijama, ali naravno vode ljubav, i skijaju… Arhitektura je sigurno metafora knjige. Želja je da se "običnom" čitatelju bez velikog arhitektonskog predznanja približe, i pojasne neke pojave u suvremenoj arhitekturi, a seks i skijanje su tu da začine cijelu priču.

Slike detaljnije pogledaj u galeriji...

Komentari 0