Life&style

Obitelj koja ruši stereotipe: otac s Down sindromom odgojio sina liječnika. Uz ljubav je sve moguće

  • Jad Issa iz Sirije rođen je sa sindromom Down, no ipak se oženio i dobio sina kojem se trudio pružiti svu ljubav svijeta
  • Njegov sin, danas odrastao čovjek, Sader Issa priznaje da je njegov otac zaslužan za to što je postao liječnik stomatolog
  • Ovu malu obitelj i njihova lokalna zajednica je pozitivno prihvatila

Česta i pogrešna pretpostavka o ljudima s Downovim sindromom je ta da ne mogu imati djecu. Žene s Downovim mogu normalno rađati djecu, a u iznimno rijetkim slučajevima, i muškarci s Downovim sindromom mogu postati očevi. Jad Issa, koji živi s Downovim sindromom, ne samo da je dobio sina sa svojom suprugom, već ga je i odgojio da postane stomatolog.

Ova predivna priča obitelji iz Sirije dokazuje kako ništa nije moćnije od nesebične ljubavi.

Kad je Jadov sin Sader rođen, obitelj ga je s ljubavlju dočekala, baš kao i svako drugi dijete u sretnoj obitelji. Sader kaže da se sjeća koliko je bio voljen kao dijete i da je njegov otac mnogo vremena provodio s njim u igranju. Lokalna zajednica također je ovoj obitelji pružila podršku i prihvatila ih onakvima kakvi jesu. 

Jad je naporno radio kako bi njegov sin mogao ostvariti svoje snove. Imao je velike snove za svog sina i rano je počeo štedjeti za njegovo obrazovanje i odlazak na fakultet. Dao je sve od sebe da uzdržava svoju obitelj, radeći u mlinu za pšenicu. Sader je za Brightside rekao kako ga je trud i rad njegovog oca inspirirao da puno uči i postane liječnik.

Tata Možda vas zanima 20 muškaraca u slikama je pokazalo kako je biti samohrani otac. Zabavno i lijepo Rubrika Life&style Life&style

“Mislim da bih bio mnogo manje ushićen i strastven oko toga kako živjeti da nisam imao tako posebnog oca”, napisao je u opisu fotografije s ocem. Sader je postao zubar, što je jedna od najboljih i najbolje plaćenih karijera u Siriji, a Jadovoj sreći nema kraja. Dok je njegov sin još bio na fakultetu, Jad bi ga prilikom upoznavanja s drugim ljudima ponosno predstavljao kao “svog sina, doktora”, sa sjajem u očima.

Obitelj Issa živi je dokaz kako stereotipi postoje kako bi ih se srušilo. Ljubav između njegovih roditelja, iako su u braku već godinama i dalje je neizmjerna. Međusobno se savršeno razumiju. Vole zajedno odlaziti u šetnje, a ponekad samo sjede zajedno i satima razgovaraju. 

Sader priznaje da je za njegov uspjeh zaslužan upravo njegov otac i kaže da je na njega ponosan jednako kao i njegov otac na njega. U slobodno vrijeme njih dvojica najviše vole provoditi vrijeme zajedno gledajući filmove. 

Djevojka iz Velike Britanije tuži obiteljskog liječnika svoje majke za milijune - jer joj je dopustio da se rodi Možda vas zanima Djevojka iz Velike Britanije tuži obiteljskog liječnika svoje majke za milijune - jer joj je dopustio da se rodi Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram/@saderissa

Komentari 0