Life&style

Obilježi i ti dan Dan planeta Zemlje simboličnom akcijom, a Iskon i Biljkoborci ti daruju biljku po vlastitom izboru

  • Iskonovci i Biljkoborci ujedinili snage na Dan planeta Zemlje sa akcijom koja će te razveseliti
  • Akcija je za sve Iskonovce koji su ovaj dan spremni obilježiti malom, ali konkretnom vlastitom zelenom inicijativom
  • Iskon svim svojim korisnicima koji danas papirnati račun za usluge zamijene e-računom poklanja "Biljku-To-Grow", odnosno biljku za uzgoj po vlastitom izboru
  • Biljkoborci pozivaju i sve one koji već imaju aktiviran e-račun da im se jave

Sretan ti Dan planeta Zemlje! Znamo da misliš na svoju majčicu zemljicu i da se uvijek trudiš napraviti nešto dobro za nju. A ako si kojim slučajem i korisnik Iskona, tada imaš priliku pokrenuti jednu malu vlastitu zelenu akciju! I za to ćeš biti prigodno nagrađen. Naime, Iskon korisnicima koji danas svoj papirnati račun za usluge zamijene e-računom poklanja "Biljku-To-Grow" po vlastitom izboru!

Za današnji zeleni prelazak na e-račun dovoljno je javiti se na email biljkoborci@iskon.hr s naslovom "Želim e-račun" i s podacima o vlasniku Iskon linije: ime, prezime, adresa i e-mail. Zeleni poklon namijenjen je svim privatnim korisnicima koji ovo učine do kraja današnjeg dana (22.4.2021.) ili do isteka zaliha ovih primamljivih zelenih poklona.

 | Autor: Pr/ Iskon Pr/ Iskon Iskon ti poklanja biljku po izboru

Riječ je o najpopularnijem proizvodu simpatičnog zelenog kolektiva Biljkoborci, koji se sastoji od čašice sa supstratom, uputama za upotrebu i pomno odabranim sjemenkama neke od šest ponuđenih jestivih ili začinskih biljaka: bosiljka, cherry rajčice, peršina, paprike babure, ružmarina ili korijandra. Nećeš se morati bojati da će uvenuti, jer "Biljka-To-Grow" od brige i njege zahtjeva još samo zalijevanje, bez obzira na to je li to u prozoru, u vrtu ili na balkonu. 

"Biljka-To-Grow" samo je simboličan poklon ako u obzir uzmemo činjenicu da jedno drvo mora rasti između 15 i 20 godina kako bi se od njega potom izradilo tek 2000 računa. Iako je riječ o materijalu koji se može reciklirati, najveća količina papira nažalost još uvijek završava u komunalnom otpadu.

Bonsai japanska trešnja Možda vas zanima Preslatko! Za samo 80 kuna možeš naručiti kit za vlastito bonsai stabalce japanske trešnje Rubrika Life&style Life&style

"Prvi članak našeg statuta kaže da su Biljkoborci aktivni stanovnici Zemlje, što znači da poprave nešto kad vide da ne štima. Iskonovci su pritom pravi sretnici, jer imaju i biljčice kao dodatnu motivaciju za svoj današnji zeleni istup. Sigurni smo da u mnogima od njih čuče vrsni urbani vrtlari, pa će im zamjena papirnatog računa uskoro donijeti i sjajnu prvu sjetvu”, kažu Biljkoborci predvođeni Marinom Andrijašević. 

 | Autor: Pr/Iskon Pr/Iskon Biljka To Grow

Uživaj u prekrasnim tulipanima! Vodimo te u virtualnu šetnju najljepšim parkom na svijetu

Tko su Biljkoborci?

Peteročlani kolektiv sa sjedištem u Zagrebu gotovo tri pune godine širi svoju ljubav prema sadnji i uzgoju biljaka. Nakon što su, vođeni sloganom „Mi u biljke vjerujemo”, istražili te pronašli najbolji supstrat i sjeme za sadnju, kroz svoj su webshop predstavili proizvode simpatičnih naziva poput Zaljubiljke, Biljke-To-Grow ili Zagonetne biljke, te mnogima pojednostavili sadnju urbanog vrta. Od prosinca 2019. godine Biljkoborci imaju i vlastitu trgovinu u neposrednoj blizini Trešnjevačkog placa, na adresi Nova cesta 105. 

Za kraj, Iskonovcima koji već otprije imaju aktiviran e-račun, predvodnici ove inicijative poručuju da se i oni mogu javiti na biljkoborci@iskon.hr do kraja dana/isteka zaliha Biljki-To-Grow. Bit će im to lijepa zahvala za već učinjen osobni zeleni korak.

 

Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom

 

Photo: Pr/ Iskon

Komentari 0