Life&style 16. rujna 2014.

Oaza kreativnosti: MS Studio + Bottega

Slavko Midžor/Pixsell.
1/16

Pjevanje u grupi Divas nešto je što će je pratiti cijeli život, no ljubav prema interijera Martinu Štritof prati odmalena. Stoga ni ne čudi što je prošle godine u središtu Zagreba otvorila dizajnersku oazu MS Studio + Bottega u kojoj se kriju brojni neodoljivi stilski komadi.

"Dugo sam razmišljala kako ideje pretvoriti u djelo. Nakon toliko maštanja i povratka iz Italije u Hrvatsku došao je red i na to. Prije svega, željela sam netipičan prostor i ponuditi ljudima sve, od projektiranja do najsitnijih detalja", govori Martina Štritof, inače krajobrazna arhitektica.

 | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Slavko Midžor/Pixsell

Ne krije koliko joj diploma pomaže u ovom kreativnom poslu u kojem sve ima svoje mjesto i razlog. To je, ističe, ono najljepše.

"Još u osnovnoj školi brusila sam i bojila namještaj te radila različite dekoraterske poslove. Roditelji su na kraju morali prihvatiti da u sobi imam malu kreativnu radionicu. Vjerojatno u tome ima i nešto genetike jer je moj pradjed Maks bio stolar te i danas imam neke njegove komade namještaja u kući", kaže nam Martina.

 | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Slavko Midžor/Pixsell

Nije pobornik stilova, što se najbolje vidi u njezinu studiju, a u biranju namještaja, ponajprije britanskog i belgijskog, vodi je intuicija i ono što kreira toplu atmosferu u određenom prostoru.

"Vjerujem da imam svoj stil i da ga ljudi prepoznaju, ali kada biste me pitali da ga opišem, ne znam što bih rekla jer mi se sviđaju stvari od 'mid-century' namještaja pa do Luja XIV. No najbitnije mi je što uspijevam zadovoljiti šarolike karaktere ljudi. Uvijek se vraćaju, a to valjda dovoljno govori", kaže Martina te dodaje kako je ime nastalo spontano i obuhvaća sve ono što nudi svojim kupcima.

 | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Slavko Midžor/Pixsell

"Studio jer je to prostoru kojem osmišljavamo, planiramo i projektiramo, a 'bottega' na talijanskom inače znači kreativna radionica", govori Martina i zaključuje:

"Prekrasan je osjećaj kad stvorite nešto pa vidite kako vaš rad živi jer ovaj posao radim za druge. Pritom pokušavam u prostor uklopiti klijentove želje, navike i osobnost te je zato svaki posao novo iskustvo i novi izazov u kojem beskrajno uživam."

Više slika pogledajte u galeriji...

Komentari 0