- U zagrebačkoj Martićevoj ulici, svoja je vrata otvorio Cynic - novo 'all-day' mjesto koje spaja specialty kavu, kreativnu vegetarijansku i vegansku kuhinju i vibrantnu atmosferu
- Iza koncepta stoje tri etablirana brenda - Lively Roasters, Mali Bar i Kukuriku, čijom je suradnjom nastalo gastronomsko utočište itekako uzbudljive, ukusne i raznolike ponude
- Uz jela poput cikle pečene u kavi, enchilada s mole umakom ili miso lazanja te specialty kave i jedinstvene koktele - a nas je posebno zaintrigirala ona o koktelima "iz pipe"
U samom srcu zagrebačkog najurbanijeg kutka, u mnogima omiljenoj Martićevoj ulici, na broju 13, otvoreno je novo zanimljivo mjesto koje je već izazvalo val uzbuđenja na gastronomskoj sceni. Cynic nije samo još jedan kafić ili restoran, već moderan 'all-day' koncept koji spaja vrhunsku kavu, kreativnu kuhinju i vibrantnu atmosferu, pozivajući da se u njega svrati u bilo koje doba dana i prepusti jedinstvenom iskustvu.
Foto: Instagram @cynic_zagreb
Foto: Instagram @cynic_zagreb
Ono što Cynic čini posebnim jest činjenica da je nastao kao logična, ali rijetko viđena fuzija triju dobro poznatih i iznimno cijenjenih zagrebačkih brendova. Iza ovog uzbudljivog projekta stoje pržionica specialty kave 'Lively Roasters', sad već kultni 'Mali Bar', poznat po svojoj kreativnoj kuhinji, te artisan pekarnica 'Kukuriku'. Dok Vedran Bonačić nadgleda koncept i kreaciju jela, svakodnevnu izvedbu u kuhinji vodi Josip Novačić, lice poznato iz popularnog TV showa MasterChef.
Iako se cijeli jelovnik temelji na kuhinji bez mesa, Cynicova misija nije isključivost, već otvaranje novih gastronomskih vidika i dokazivanje da hrana bez namirnica životinjskog podrijetla može biti uzbudljiva, slojevita i puna okusa. Jutarnja ponuda mami svježim pekarskim Kukuriku proizvodima, smoothie zdjelama s karameliziranim jabukama, avokado tostom i američkim palačinkama, dok se kasnije tijekom dana meni transformira u ponudu nešto konkretnijih zalogaja idealnih za brunch, ručak ili večernje dijeljenje s prijateljima. Izdvajaju se jela poput paštete od gljiva, cikle pečene u kavi s hrenom, enchilada s mole umakom te lazanja s misom i sušenim rajčicama. Za slatke zalogaje zadužena je slastičarka Sara Franić, čije kreacije poput tiramisua i cheesecakea savršeno zaokružuju priču. Cijene se kreću do pristupačnih 10-ak eura, što je izvrsna vrijednost za kreativnost i kvalitetu koju nude.
Foto: Instagram @cynic_zagreb
Foto: Instagram @cynic_zagreb
U Cynicu je ponuda pića jednako impresivna kao i hrana. Ljubitelji kave uživat će u specialty selekciji Lively Roastersa, a po prvi put u Zagrebu može se isprobati i 'coffee flight' - iskustvo degustacije različitih vrsta kave. Osim klasičnih napitaka, tu su i fotogenični hitovi poput matche i cikla lattea, a posebna atrakcija je domaća kombucha koja se, baš kao i kokteli osmišljeni u suradnji s ekipom iz Urania bara, toči izravno s pipe (on tap). Lista pića zaokružena je pažljivo biranim prirodnim vinima i zanatskim pivima, potvrđujući da u Cynicu ništa nije prepušteno slučaju.
Foto: Instagram @cynic_zagreb
Foto: Instagram @cynic_zagreb
Prema svemu što nudi, Cynic je puno više od još jednog novog mjesta u gradu. To je prostor s dušom, kreativnom energijom i ponudom koja zadovoljava sva osjetila. Bilo da si u potrazi za savršenom jutarnjom kavom, laganim brunchom ili mjestom za večernje druženje, ovo je adresa koju vrijedi upisati u svoj planer.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.