Life&style 04. ožujka 2013.

Novi trend: vjenčanje na otvorenom

Thinkstock.
1/87

Jedna od ključnih odluka koja će odrediti vaš veliki dan jest odabir lokacije. Za bajkovitu atmosferu i događaj iz snova prvenstveno je zaslužan ambijent samoga prostora, zbog čega su se kao najnoviji trend posebno istaknula vjenčanja na otvorenom.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock Vjenčane svečanosti tradicionalno su se odvijale u zatvorenim prostorima, poput različitih restorana, sala te posebnih prostorija namIjenjenih isključivo toj prigodi. Sama lokacija tako diktira i cijeli svadbeni proces, zbog čega je on vrlo sličan u većini prilika. No, sve više mladih parova želi svoje vjenčanje učiniti posebnim, birajući moderne i urbane lokacije.

 | Autor: Službena mrežna stranica NP Plitvička jezera Službena mrežna stranica NP Plitvička jezera Jedan od vodećih trendova u posljednje vrijeme jest tzv. američki tip vjenčanja, odnosno vjenčanje na otvorenom. Ljepota prirode i prirodnog okruženja neosporivo će uljepšati vjenčanu svečanost te vam omogućiti da se osjećate poput likova iz kakve ljubavne bajke.

 | Autor: Stancija Meneghetti Stancija Meneghetti Ovakav tip vjenčanja od klasičnog se prvenstveno razlikuje vremenskim ograničenjem te nešto višom cijenom. Počevši već oko podneva, svečanost u većini slučajeva završava malo iza ponoći, zbog moguće buke i ometanja okoline. No, to je također određeno samom lokacijom, s obzirom da su pojedina imanja dovoljno prostrana i stoga prigodna za cjelonoćno slavlje.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock Nadalje, najčešća opcija za vjenčanje na otvorenome uključuje podizanje šatora, kao sigurne zaštite od vremenskih neprilika. Zbog dodatnog truda i potrebne montažne opreme, cijene će u ovom slučaju biti više od uobičajenih. No, određene lokacije koje su se specijalizirale za ovakav tip usluge imaju izgrađene sale, tako da potrebe za dizanjem šatora i drastično većom cijenom nema. Tako će gosti na otvorenom provesti oko 3 sata, gdje će im biti posluženo piće dobrodošlice i hladno predjelo. Nakon toga se svečanost seli u salu te se prvo poslužuje topla juha kao najbolji način za zagrijavanje.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock Postoji i opcija koja uključuje potpuno otvorena vjenčanja, bez natkrivenog prostora. U tom slučaju, vjenčanje se održava isključivo tokom dana te se kao zaštita od sunca koriste suncobrani. No, ponude za ovakvu opciju su poprilično ograničene, s obzirom da je rizik od vremenskih neprilika uvijek prisutan.

Među najpopularnije lokacije ubrajaju se parkovi, plaže, seoska imanja i nacionalni parkovi, a pojedini mladenci organiziraju nekonvencionalne svadbe na vikendicama ili u iznajmljenih prostranim kućama. Kad su takve opcije u pitanju, potrebno je upregnuti više truda i strpljenja prilikom organizacije nego kad je u pitanju prostor namijenjen svadbama. 

 | Autor: Stancija Meneghetti Stancija Meneghetti Zbog mnoštva prirodnih ljepota, opcije u Hrvatskoj za ovakav tip vjenčanja su brojne. Ako želite da prvi dan vašeg zajedničkog života dosegne vrhunac romantičnosti, jedna od ponuđenih opcija zasigurno će odgovarati vašem vjenčanju iz snova.

Popularne lokacije u Hrvatskoj

Ukoliko preferirate šumski krajolik, imanje Kraljev Vrh, u blizini Zagreba, oduševit će vas ljepotom eksterijera. Kapelica, pergola te prostranih 10 000 metara kvadratnih pružaju divne mogućnosti za vašu svečanost.

 | Autor: Kraljev vrh Kraljev vrh Na imanju se također nalazi i sala, u kojoj se odvija ostatak vjenčanja, kao sigurna zaštita od kiše i sličnih nepogoda.

 | Autor: Kraljev vrh Kraljev vrh Ako pak želite potpuno individualan pristup te si možete to priuštiti, Golf & Country Club u Zagrebu ostvarit će sve vaše želje. Naime, ova ponuda uključuje podizanje šatora, koji mladenci uređuju prema vlastitim zamislima. Na taj način moći ćete birati oblik šatora, kao i razmještaj stolova, podija te ostalih dijelova.

 | Autor: Golf&Country Golf&Country Također, Golf & Country Club preuzima kompletnu organizaciju same svečanosti, dok će se za hranu pobrinuti popularni catering Lido. Potrebno je naglasiti kako u ovom slučaju nema nikakvog vremenskog ograničenja.

 | Autor: Golf&Country Golf&Country Hotel i restaurant Se-Mi, koji se nalazi nadomak Zagreba, pak nudi najširi spektar mogućnosti: potpuno otvoreno vjenčanje na pokrivenom teniskom terenu ispod suncobrana, podizanje šatora ili prebacivanje jednog dijela svečanosti u salu.

 | Autor: Službena mrežna stranica NP Plitvička jezera Službena mrežna stranica NP Plitvička jezera Ako pak želite uistinu posebno i nesvakidašnje vjenčanje, bit će vam drago čuti kako je Nacionalni park Plitvička jezera upotpunio svoju ponudu organizacijom vjenčanja u prirodi. Rajski ambijent stoljetnih šuma i brojnih slapova najstarijeg hrvatskog nacionalnog parka svakom će vjenčanju pružiti posebnu čar, a uzvanicima nezaboravan doživljaj iskonske ljepote prirode.

 | Autor: Službena mrežna stranica NP Plitvička jezera Službena mrežna stranica NP Plitvička jezera Ceremonija vjenčanja može se organizirati na više lokacija: na eletrkobrodu s kapacitetom od 50 do 100 osoba, na drvenoj sjednici na ulazu 1, u restoranu rustikalnog ličkog uređenja Lička kuća te na atraktivnim lokacijama poput brojnih vidokovaca, podno Velikog slava ili na obali najvećeg jezera. 

 | Autor: Stancija Meneghetti Stancija Meneghetti Poznati Nacionalni park Plitvička jezera također nudi najam drvenih čamaca s veslima, smještaj u hotelskim objektima te organizaciju svečanih svadbenih večera i svadbenih svečanosti u hotelskim i ugostiteljskim objektim samog parka.

 | Autor: Stancija Meneghetti Stancija Meneghetti Poznato istarsko imanje Stancija Meneghetti, na čijem posjedu se nalazi objekt Villa Meneghetti, također nudi usluge organiziranja vjenčanja na otvorenom. Uz jedan od najljepših pogleda u Istri, gosti mogu uživati u čaši vrhunskog vina ispod stoljetnih hrastova. Ugođaj koji ni mladenci ni gosti neće zaboraviti.

 | Autor: Villa Polesini Villa Polesini Istra nudi i druge lokacije za svoje vjenčanje iz snova uz plavo Jadransko more. Morska kulisa i neponovljiv zalazak sunca dok voljenoj osobi izgovarate vječno "da" - upravo to očekuje mladence koji svoj prvi dan zajedničkog života odluče svečano obilježiti u povijesnoj Villi Polesini u Poreču.

 | Autor: Villa Polesini Villa Polesini Ovo profinjeno zdanje iz 19. stoljeća, temeljito je obnovljeno i otvoreno 2010. godine, a prvenstveno je namijenjeno romantičnim i elegantnim vjenčanjima i drugim ekskluzivnim događanjima. Najveća dvorana u vili prima stotinjak osoba, a u njezinom je mirisnom mediteranskom vrtu uz šum valova moguće prirediti vrtnu koktel zabavu za 300-tinjak osoba.

 | Autor: Villa Polesini Villa Polesini Vrhunsku gastronomsku uslugu skrojenu sukladno posebnim željama u vili osigurava osoblje obližnjeg hotela Valamar Riviera****. Hotel će se pobrinuti i za vrhunski smještaj gostiju vjenčanja, dok je za savršenu prvu bračnu noć mladencima osiguran apartman u Villi Polesini. Za one koji obred vjenčanja žele upriličiti u crkvi, zavjete mogu izmijeniti u Eufrazijevoj bazilici iz 6. stoljeća, objektu svjetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, koja se nalazi u samom središtu starog grada Poreča u blizini Ville Polesini.

Više o tome kako organizirati vjenčanje sa stilom pročitajte ovdje...

U galeriji detaljnije pogledajte sve mogućnosti vjenčanja na otvorenome...

Komentari 0