Life&style
TikTokov napitak od pekmeza i gazirane vode ukusan je ljetni mocktail, evo recepta

Novi TikTokov hit napitak ima doista čudne sastojke. Evo kako napraviti dobar mocktail

  • U čemu je razlika između coctaila i mocktaila? U alkoholu. Mocktail ga ne sadrži, naime riječ je o ukusnom piću od raznih sokova i drugih bezalkoholnih sastojaka
  • A ovaj specifični recept za mocktail je novi TikTokov hit jer se voćni mocktai radi bez voćnih sokova...
  • Evo miga: ako imaš smočnicu punu džemova i pekmeza, ovog ljeta  iskoristi te zalihe

TikTokova nova opsesija je neočekivani mocktail koji uključuje zanimljivu kombinaciju: pekmez i gaziranu vodu za osvježavajući ljetni napitak. "Ova kombinacija zvuči kao san, pa idemo probati", kaže Kat Chao u videu kojim, kao i mnogi TikTokeri u ovom trenutku replicira piće koje je u originalu izmislila korisnica jocelyn.mp4 koristeći pekmez od maline i ličija te limenku gazirane vode s okusom limete prije nego što pomiješa piće koje izgleda mnogo bolje nego što zvuči.

Kasnije, Chao dodaje i malo votke u piće (hej! pa to nije mocktail onda!), što rezultira koktelom za čiju je pripremu potrebno samo nekoliko sekundi. 

Možda vas zanima Savršena ljetna Devil's Margarita: Kako pripremiti ovaj osvježavajući koktel s crnim vinom i tekilom Rubrika Life&style Life&style

Recept je jednostavan: jedna limenka gazirane vode (s okusom ili bez) i pekmeza po želji. Kombinacije okusa ovdje su beskonačne, ali, prema drugim korisnicima na platformi, mnogi predlažu da ako prvi put isprobavaš piće, drži se svog omiljenog izbora, obične gazirane vode i džema od jagode ili nečeg drugog jednostavnog kao što je gazirana voda s okusom citrusa i marmelada.

@katchaomeow Reply to @jocelyn.mp4 genius idea and now my new summer drink 🍹 #easydrinkrecipe ♬ Spongebob Tomfoolery - Dante9k Remix - David Snell

Prema videozapisima, žlica pekmeza dodaje se u staklenku napunjenu ledom, zatim se ulije gazirana voda i promiješa, puštajući da led razgradi džem. Nakon toga trebaš sve promiješati slamkom i vidjeti ćeš kako piće počinje poprimati nijansu ružičaste koja podsjeća na topli ljetni zalazak sunca.

5 sjajnih koktela s džinom: donosimo recepte jer ljeto je nazamislivo bez ovog užitka

Ako želiš ići korak dalje, dodaj malo soka od limuna, što će "vodu s džemom" učiniti trpkom, slatkim i 10 puta ukusnijom. Nekoliko listića metvice može se koristiti kao ukras za 'dotjerivanje' pića i njegovu dodatnu aromu.

@katchaomeow ✨costco size✨ is necessary #easydrinkrecipe #asmr ♬ About Damn Time - Lizzo

Je li vrijedilo potrošiti savršeno dobru žlicu pekmeza koja se mogla pretvoriti u palačinke s pekmezom? Ovisi. Ako tražiš piće jednostavno za napraviti, ali vizualno impresivno za posluživanje prijateljima na sljedećoj zabavi u dvorištu ili na bazenu, ovo bi mogao biti tvoj adut.

Sastojci:

  • 1 puna jušna žlica džema po izboru
  • 1 limenka gazirane vode
  • Kockice leda (po izboru)
  • Cijeđeni limun (po izboru)

Upute:

1. Napuni čašu ledom.
2. Dodaj punu žlicu omiljenog pekmeza.
3. Otvori limenku/bocu gazirane vode i prelij džem.
4. Za koktel upotrijebi hard seltzer umjesto gazirane vode ili piću dodaj malo votke.
5.Žlicom ili slamkom miješaj džem dok se potpuno ne otopi u gaziranoj vodi.

Možda vas zanima Kako napraviti kultni Aviation koktel koji je dio ponude najboljih barova svijeta Rubrika Life&style Life&style
Photo: milkandcardamom.com
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    👍 great