Life&style
Novi Häagen-Dazs sladoledi i napitci

Novi sladoledni okusi u Häagen-Dazsu: Trešnja i lubenica predvode osvježavajuću ljetnu ponudu

  • Napokon je počela sezona sladoleda i sada možemo uživati u jednoj od najdražih slastica
  • Po mnogima jedan od najboljih sladoleda na svijetu, Häagen-Dazs, ima svoje ljetne adute 
  • A obzirom da u centru Zagreba imaju svoju slastičarnicu, možemo i mi uživati u sladolednoj čaroliji 

Čim se počnu podizati temperature u termometru, jedna od prvih stvari kojima poželimo dobrodošlicu toplim danima je sladoled. Međutim, postoji sladoled i postoji „THE sladoled“.  Iza neobičnog naziva Häagen-Dazs, koji po riječima samog tvorca ne znači ništa ali dobro zvuči, stoji jedan od najpoznatijih brandova sladoleda na svijetu. A svatko tko se nađe u šetnji centrom Zagreba, naravno da će svratiti do ulice Augusta Cesarca broj 2 i kušati neki od originalnih i prefinih sladolednih delicija Häagen-Dazsa. 

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Povijest Häagen-Dazsa

Kada je 60-ih godina prošlog stoljeća poljski emigrant Ruben Mattus počeo prodavati sladoled po originalnoj obiteljskoj recepturi, ali u samo odabranim radnjama u New Yorku, pod brandom tajanstvenog imena mogla su se kupiti samo tri okusa: vanilija, čokolada i kava.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Ono što je unijelo razliku u ponudu na tadašnjem malom tržištu bilo je inzistiranje da čokolada od koje se sladoled radi bude originalna crna čokolada iz Belgije, a vanilija sa Madagaskara. Kvalitetni sastojci i pedantna izrada sladoleda dali su karakterističan i bogat okus Häagen-Dazs sladoledu, što je privuklo i stvorilo veliki broj vjernih obožavatelja.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Svjetsku popularnost i prisutnost na više od 70 tržišta u svijetu sa više od 900 trgovina, Häagen-Dazs duguje promišljenoj poslovnoj odluci svog tvorca, koji je 1983. pristao brand prodati korporaciji The Pillsbury Company, koja je 2001. prešla u vlasništvo jedne od najvećih konditorskih korporacija u Americi – General Mills.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Häagen-Dazs slastičarnice predstavljaju mjesto užitka za obožavatelje ovog branda s jedinstvenim receptima, ukusnim wafflima i palačinkama, slasticama, osvježavajućim napitcima i brojnim okusima sladoleda i sorbeta.

Ljetna ponuda Häagen-Dazsa

U zagrebačkom Häagen-Dazsu očekuje te, između brojnih sladolednih delicija, nova ljetna ponuda sladoleda, ali odnedavno možeš i uživati u novim sladolednim napitcima.

Od sladoleda tu je trešnja s preljevom od kupine…

te lubenica i jagoda s dodatkom yuzu umaka. Pravi ljetni okusi za savršeno osvježavajuće ljeto. 

Od sladolednih napitaka očekuje te WATERMELON SUNNY COOLER. 

Ova ljetna kreacija radi se ovako: Watermelon i Strawberry sladoled pomiješa se s Mango Sorbetom
Potom se doda lubenice, jagode, limun, umak od šumskog voća i mineralna voda.  Na kraju se ukrasi komadićima lubenice, jagodama i mentom.

VERY BERRY SMOOTHIE

Cherry & Blackberry sladoled pomiješa se s Raspberry Sorbetom. Doda se sok od jabuka, mineralna voda i komadići jagoda i kivija. Na kraju se  ukrasi komadićima jagoda i kivija. 

Photo: Instagram@gisou
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Odlican👍👍👍👍