Life&style

Novi koncept vrhunske gastronomije na domaćoj gastro sceni

Poznati chef Goran Kočiš i sommelier Ivan Jug u Zagrebu otvorili Noel – Svaki segment ponude restorana pomno je biran i donosi brojne novitete na domaćoj gastro sceni

Domaća gastro scena od subote 17. rujna bogatija je za novi restoran koji na adresi Ulica popa Dukljanina 1 otvaraju chef Goran Kočiš i sommelier Ivan Jug. Dugogodišnje iskustvo u vrhunskim i nagrađivanim restoranima kao i brojna putovanja i posjeti vrhunskim restoranima i vinarima i vinogradima širom svijeta, Ivanu i Goranu su nadahnuće da domaćoj publici predstave restoran jedinstvene gastronomske ponude koja prelazi stroge okvire suvremenog kulinarstva. 

 | Autor: arhiva arhiva
Ponuda jela Gorana Kočiša temelji se na suvremenom kulinarstvu, vođenom strogo biranim sezonskim, redovito i rijetkim namirnicama i njihovim sortama. Veliku pozornost Goran pridaje i suvremenim, nestandardnim tehnikama kako bi iz namirnica izvukao punoću okusa i biranim komponentama jela postigao slojevite, nerijetko i neočekivane okuse. Ponuda jela u vrijeme ručka temeljena je na prepoznatljivim jelima, suvremene autorske interpretacije chefa Gorana sa sezonskim namirnicama. Za večeru, posjetitelji Noela mogu birati između menija, tasting menija s četiri, šest ili devet sljedova kao i ekskluzivnu chefs-table opciju koja pruža nezaboravno iskustvo uz brojne sljedove i kombinacije i direktan pogled u otvorenu kuhinju i rad Gorana i njegova tima u pripremi sofisticiranih jela. 

 | Autor: arhiva arhiva
Vinska karta u koju je uložena velika pozornost i predstavlja preko četiristo naslova iz cijeloga svijeta, plod je višemjesečne potrage sommeliera Ivana Juga za novim i uzbudljivima naslovima. Posebna pažnja bit će usmjerena savjetovanju gostiju u odabiru idealnog vina kao i redovnim predstavljanjima noviteta iz vrhunske lokalne i svjetske gastro i eno ponude. 
Jedna od tih posebnosti svakako je i ponuda pomno biranih artizanskih čajeva Paper and Tea, niche tvrtke iz Berlina koja se specijalizirala za selekciju izvrsnih i rijetkih čajeva. Radi se o organskim čajevima punog lista, detaljno biranih širom svijeta među kojima su neki iznimno rijetkih i sezonskih sorti. Za potpuni užitak u rafiniranim okusima P&T čajeva, dostupan je i posebno osmišljeni meni jela koja se savršeno nadopunjuju sa selekcijom bijelih, zelenih, Oolong i drugih biljnih P&T čajeva. 

 | Autor: arhiva arhiva
Kava u Noelu ekskluzivno je birana za restoran od strane nagrađivanog svjetskog stručnjaka za kavu Corya Andreena, koji na meni Noela donosi sezonske vrste kave iz cijeloga svijeta uz najnovije tehnike prženja koje oslobađaju optimalnu punoću okusa svake kave. Ponuda kave redovno će se mijenjati kao i ponuda iscrpne liste ostalih pića, koja između ostalog uključuje i dvadeset vrsta voda i četrnaest vrsta craft piva iz Japana, Belgije, Njemačke, SAD-a i drugih krajeva svijeta. 
Restoran je podijeljen u lounge dio s barom koji je idealno mjesto za uživanje u jednom od brojnih pića ili savršena uvertira u gastronomski doživljaju u restoranskom djelu Noela.  Za selekciju brojnih pića i koktela zadužen je nagrađivani barmen Roman Rabik. Pored vrhunskih klasika koktela, Roman će posjetitelje bara redovito iznenaditi i svojim inovativnim autorskim kreacijama, po kojima je zapažen i na međunarodnoj mixology sceni. Za Noel barom bit će moguće uživati i u selekciji manjih barskih jela. 

 | Autor: arhiva arhiva
Dio restorana rezerviran za ručak i večeru pruža četrdeset sjedećih mjesta kako bi se osoblje Noela pod vodstvom Gorana Kočiša i Ivana Juga, svakom gostu maksimalno posvetilo. Uz ponudu jela i pića, te uslugu, velika je pažnja posvećena i odabiru posuđa, od kojih je veliki dio ručni i unikatni rad, uvezen iz Japana. 

 | Autor: arhiva arhiva
Elegantan interijer Noela, u kojem prevladavaju nenametljive zagasite boje koje naglašavaju opuštajući intimni ambijent, osmislio je dizajner interijera Robert Bajs i studio IO Dekor. 
Radno vrijeme restorana i bara Noel svaki je dan od 10 do 02 sata iz ponoći. 

Photo: arhiva

Komentari 0