- Jesen i zima u Zinfandel’su u zagrebačkom hotelu Esplanada, nisu samo nove sezone, nego novo poglavlje na tanjuru
- Svaki detalj – od sastojka do serviranja – osmišljen je da te iznenadi, oduševi i podsjeti koliko je uživanje u hrani jednostavno kad se sve radi s pažnjom
- Chefica Ana Grgić Tomić, lice i duh Zinfandel’sa, ponovno pomiče granice fine dininga – na svoj način: pristupačno, održivo i s potpisom
Jesen i zima u Zinfandel’su nisu samo nove sezone, nego novo poglavlje na tanjuru. Svaki detalj, od sastojka do serviranja, osmišljen je da iznenadi, oduševi i podsjeti koliko je uživanje u hrani jednostavno kad se sve radi s pažnjom. Chefica Ana Grgić Tomić, lice i duh Zinfandel’sa, ponovno pomiče granice fine dininga, na svoj način: pristupačno, održivo i s potpisom.
Foto: Photo Arhiva hotela Esplanade
„Volim kad jelo ima karakter – da se okusi stapaju prirodno, ali da ostave snažan dojam. Jesen i zima su pune emocija i sastojaka koji su fantastični – od smrčaka i lisičarki do kestena, sve ima svoju priču,“ kaže Ana. Novi Zinfandel’sov à la carte jelovnik tako donosi savršen sklad sezonskih sastojaka i preciznih tehnika pripreme.
Foto: Photo Arhiva hotela Esplanade
Poširana kamenica sa salatom od shiso lista, pjenom od lista kamenice i tuileom od hrena već na prvi pogled oduševljava, dok lisičarke u tamnom consomméu od vanilije otkrivaju neodoljivu dubinu i balans okusa. Dimljene dagnje i hrskava pržena heljda stvaraju sjajan kontrast koji zaokružuje pikantni dunjin pekmez.
Foto: Photo Arhiva hotela Esplanade
Oscietra kavijar u spoju s tartom od karameliziranih čičoka i kremom od prženog lješnjaka prava je poslastica koju svakako vrijedi doživjeti. Ledeni prah od guščje jetre s celerom kuhanim u portu, velouté od pečene buče s cannolom od buče i bučinim sjemenkama te bisque juha s pečenom triljom – svaki tanjur priča priču o sezoni i snazi okusa.
Foto: Photo Arhiva hotela Esplanade
To su tek neka od novih jela na meniju, a svaki zalogaj ima dinamiku – ništa nije slučajno, ali sve u spoju djeluje prirodno. „Volim spojiti ono što na prvi pogled ne ide zajedno i gledati kako se okusi stapaju u tanjuru i daju uzbudljivo jelo,“ kaže chefica Ana Grgić Tomić.
Foto: Photo Arhiva hotela Esplanade
Desertni dio novog à la carte jelovnika potpisuje glavna slastičarka Mirjana Špoljar, Esplanadina legenda s tri desetljeća iskustva, te njezin iskusni tim dugogodišnjih slastičara, među kojima svakako valja istaknuti mladog i kreativnog Franju Mikineca, koji je nedavno na državnom natjecanju osvojio priznanja i nagrade za državnog prvaka u slastičarstvu. Novi desertni meni spaja sezonske okuse u privlačne slastice kojima je nemoguće odoljeti: crémeux od kestena s poširanom kruškom te cilindar od šljive i cimeta – comfort na Zinfandel’s način.
Foto: Photo Arhiva hotela Esplanade
Foto: Photo Arhiva hotela Esplanade
Art deco ozračje Zinfandel’sa i pogled na Oleander terasu stvaraju atmosferu idealnu za posebno gurmansko iskustvo, romantične večere, poslovne susrete ili trenutke kad samo želiš uživati u dobroj hrani i osjećati se posebno.
Foto: Photo Arhiva hotela Esplanade
Foto: Photo Arhiva hotela Esplanade
A kad se dan pretvori u jutro, Zinfandel’s mijenja ritam – miris svježe kave, hrskavi croissanti i domaći kruh s maslacem donose u Zinfandel’s najmirisniji doručak u gradu. Nedjeljom se obitelji i prijatelji okupljaju na popularnom nedjeljnom brunchu, koji u prosincu dobiva svoju raskošnu blagdansku inačicu – uz pjenušac dobrodošlice i glazbu klavira – savršen uvod u Advent.
Svakako posjeti Zinfandel’s u sezoni novih okusa, uz tople trenutke i detalje koji čine razliku. Stol možeš rezervirati na 01 4566 644 ili jednostavno putem aplikacije OpenTable.
Foto: Photo Arhiva hotela Esplanade
Foto: Photo Arhiva hotela Esplanade
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.