Life&style

Nova romantična komedija: Burazi - kako je dečko upoznao frajera

  • Ova dirljiva komedija bavi se poteškoćama s kojima se mladi homoseksualac nosi dok pronalazi nekoga s kime bi mogao sebe dijeliti
  • Trojac zaslužan za ovaj povijesni trenutak su glavni glumac i koscenarist Billy Eichner, redatelj Nicholas Stoller i producent Judd Apatow
  • Stoller i Apatow su redatelji koji potpisuju filmove poput Preboljeti Sarah Marshall, Susjede iz pakla, Kaos u glavi i Junfer u četrdesetoj (2005.)

Ove jeseni Universal Pictures s ponosom predstavlja prvu romantičnu komediju, proizvedenu od strane velikog studija, centriranu oko dva homoseksualna muškarca koji će se, lako moguće, vrlo vjerojatno, zaljubiti. Možda. Obojica su jako zaposleni.

Burazi je domišljata i dirljiva komedija o poteškoćama s kojima se mladi homoseksualac nosi dok pronalazi nekoga s kime bi mogao sebe dijeliti, nekoga podnošljivog. 

 | Autor: Nicole Rivelli/Universal Pictures Nicole Rivelli/Universal Pictures

Trojac zaslužan za ovaj povijesni trenutak su glavni glumac i koscenarist Billy Eichner, redatelj Nicholas Stoller i producent Judd Apatow.

Eichner je komičar poznat po humorističnoj game show seriji Billy on the Street (2011.-2017.) u kojoj Eichner hoda ulicama New Yorka i prolaznicima postavlja trivijalna pitanja te je često u pratnji velikih zvijezda poput Chrisa Pratta, Paula Rudda, Willa Ferrella i Tine Fey. Osim sto je voditelj, ujedno je kreator i izvršni producent te serije koja mu je 2013. donijela nominaciju za nagradu Emmy za dnevni program u kategoriji izvanrednog voditelja game showa.

 | Autor: Nicole Rivelli/Universal Pictures Nicole Rivelli/Universal Pictures

Stoller i Apatow su redatelji koji potpisuju neke od vaših omiljenih komedija, primjerice Preboljeti Sarah Marshall (2008.), koja je ujedno i Stollerov redateljski debi, i Susjedi iz pakla (2014.) te Kaos u glavi (2015.) i Junfer u četrdesetoj (2005.) koje je režirao Apatow.

U nedavnom intervju Eichner se našalio da su Stoller i Apatow njega učili o režiji komedija, a on njih o homoseksualcima. Unatoč šali, sva trojica imaju jaku pozadinu u komediji i filmom Burazi su primijenili svoje silno znanje kako bi nam donijeli jednu vrhunsku komediju.

 | Autor: Nicole Rivelli/Universal Pictures Nicole Rivelli/Universal Pictures

Eichner je prvi otvoreni homoseksualac koji je bio koscenarist i glavni glumac svog filma te će ovo također biti prvi put da studijski film ima potpuno LGBTQ+ glavnu postavu koja uključuje Lukea Macfarlanea, Ts Madisona, Monicu Raymund, Guillerma Díaza, Jima Rasha, Harveya Fiersteina i Symone.

“Radi se o tome da pokažemo ljudima da, iako je sjajno da heteroseksualni glumac može osvojiti Oscara glumeći homoseksualca, jednako tako smiješni i urnebesni i topli i divni LGBTQ glumci mogu biti u raznim ulogama za koje ponekad nemaju priliku", izjavio je Billy Eichner.

Photo: Nicole Rivelli/Universal Pictures

Komentari 0