Life&style
Persuasion, najava filma na Netflixu

Nova povijesna romansa na Netflixu: Stigao je trailer za hit adaptaciju u kojoj glumi Dakota Johnson

  • Pripremi se za novu povijesnu romansu: Netflixova zvjezdana adaptacija filma 'Persuasion' ('Uvjeravanje') Jane Austen ovog ljeta stiže na TV ekrane
  • Henry Golding ('Ludi bogati Azijati') i Dakota Johnson ('Pedeset nijansi sive') dio su moćne glumačke ekipe u nadolazećem filmu
  • Film 'Uvjeravanje' doalzi na Netflix 15. srpnja, a upravo je izašao trailer za ovaj budući hit

Obožavatelji Jane Austen uživali su u nekim nezaboravnim televizijskim i filmskim adaptacijama svojih omiljenih klasika tijekom godina, a BBC-jev „Ponos i predrasude“ s Jennifer Ehle i Colinom Firthom u ulozi Elizabeth Bennett i gospodina Darceyja, možda je najpoznatiji. Nedavno smo imali šarenu i otkvačenu Emmu s Anyom Taylor-Joy u glavnoj ulozi. A tko može zaboraviti Hugha Granta, Emmu Thompson i Kate Winslet u „Razum i osjećaji“? 

Prošle godine su ljubitelji drame „klasičnih razdoblja“ imali puno razloga za slavlje kada je Netflix potvrdio da je u pripremi nova filmska adaptacija „Uvjeravanja“, s Henryjem Goldingom i Dakotom Johnson.

 | Autor: Netflix Netflix

Temeljen na klasičnom romanu Jane Austen, film će imati moderni, duhovit pristup poznatom djelu književne ikone. Priča prati Anne Elliot, ženu s modernim senzibilitetom koja još uvijek živi sa svojom snobovskom obitelji na rubu bankrota (pravi šok za Englesku 19. stoljeća).

Anne je uvijek žalila što je odbila prošnju kapetana Fredericka Wentwortha nakon što ju je teta nagovorila da ga odbije. Ali, kad se opet vratio u njen život, Anne mora birati između toga da prošlost ostavi iza sebe ili da sluša svoje srce kada je u pitanju druga prilika.

Nakon što je prošle godine objavio tri fotografije Dakote Johnson kao Anne Elliot, Cosma Jarvisa kao kapetana Wentwortha i Henryja Goldinga kao njezinog rođaka, gospodina Williama Elliota, Netflix je sada podijelio prvi trailer – i pun je čežnje.

Isječak prikazuje Anne Elliot (Dakotu Johnson) i kapetana Fredericka Wentwortha (Cosma Jarvisa) u romantičnom zagrljaju dok Anne žali kako je izgubila ljubav svog života.

 | Autor: Netflix Netflix

„Jednom sam se zamalo udala“, počinje ona. „Nisu postojale dvije duše usklađenije od Wentworthove i moje“.

„A obitelj me je nagovorila da ga se odreknem.“

Također vidimo kako Anne konzultira svoju obitelj, a kapetana Wentwortha koji se ponovno pojavljuje u Anneinom životu u neprikladnom trenutku. Nepotrebno je reći da je kemija između para još uvijek jaka kao i prije.

Čini se da će ljubavni trokut zakomplicirati stvari dolaskom Williama Elliota (Henryja Goldinga).

 | Autor: Netflix Netflix

„Kako to da život bez upozorenja postaje preplavljen s toliko novosti?“ razmišlja Anne.

„Nemoj dopustiti da ti itko govori kako trebaš živjeti. Ili koga voljeti.“

Čini se da će nova adaptacija, koja označava debi Carrie Cracknell kao redateljice, donijeti obilje romantike na TV ekrane.

Remake je također privukao mnogo zvijezde. Uz Dakotu Johnson kao Anne, Jarvisa kao kapetana Wentwortha i Goldinga kao Mr Elliota, glumačka postava uključuje i sljedeće glumce: Suki Waterhouse, Richard E Grant,a Nikki Amuka-Bird, Ben Bailey Smith, Izuka Hoyle, Mia McKenna-Bruce i Nia Towle.

 | Autor: Netflix Netflix

Photo: Netflix

Komentari 0