Life&style

Nova Netflixova serija 'Diplomatkinja' završila je u najnapetijem trenutku, evo što znamo o drugoj sezoni

  • Ljubitelji kvalitetnih političkih trilera ove su godine definitivno došli na svoje 
  • Napete serije poput 'Noćnog agenta', a odnedavno i 'Diplomatkinje', postale su veliki hit i pridobile brojne obožavatelje
  • 'Diplomatkinja' definitivno zaslužuje još koju sezonu i svi se pitaju hoćemo li dobiti nove nastavke, pogotovo nakon posljednje epizode u kojoj se glavni misterij tek počeo raspetljavati 

Ljubitelji političkih trilera imaju novu seriju koju moraju pogledati na Netflixu, zahvaljujući zvijezdi serije 'Amerikanci' Keri Russell i izvršnoj producentici 'Zapadnog krila' i 'Domovina' Debori Cahn. U seriji 'Diplomatkinja' Russell glumi Kate Wyler, diplomatkinju koja je iznenada imenovana veleposlanicom u Britaniji nakon što se počela kuhati međunarodna kriza između nekoliko globalnih supersila. Dok se Kate mora priviknuti na zahtjeve svog posla u potpuno novom okruženju, također se mora boriti sa svojim suprugom Halom (Rufus Sewell), bivšim veleposlanikom koji ima problem s činjenicom da je ostao u drugom planu sada kada je njegova žena ta koja je u centru pažnje.

 | Autor: Netflix Netflix

Osim napetih zapleta i političkih manevriranja, serija je također puna humora, ali i romantike i napetih strastvenih trenutaka jer pokazuje kako su karijerni diplomati i svjetski vođe ljudi poput svih drugih. Izvrsna sezona od osam epizoda završava na vrhuncu napetosti, pa definitivno zahtijeva nastavak, tj. novu sezonu. Otkrit ćemo ti sve što znamo o drugoj sezoni serije 'Diplomatkinja'.

Hoće li biti druge sezone 'Diplomatkinje'?

Još uvijek nije sasvim sigurno jer se serija počela prikazivati prije nekoliko dana. Međutim, najnoviji Netflixov politički triler, 'Noćni agent', iznenađujuće je dobio najavu druge sezone samo tjedan dana nakon svog debija. Ako bude slično i kod 'Diplomatkinje', mogli bismo uskoro dobiti dobre vijesti.

Serija The Idol Možda vas zanima Ovako će izgledati nova HBO-ova kontroverzna serija u kojoj glume The Weeknd i kći Johnnyja Deppa Rubrika Life&style Life&style

Još jedan sjajan znak za obnavljanje serije jest da Debora Cahn ima dugotrajni ugovor s Netflixom. U nedavnom intervjuu je Cahn otkrila kako se nada da će se serija nastaviti prikazivati više sezona.

„Svakako volim priče dugog formata. Sviđa mi se što mogu pisati o sitnicama i malim čudnim trenucima ljudskih života i njihovim svjetovima. Dakle, volim pričanje dugog formata. Nadam se da će se nastaviti. I imam puno ideja o tome kamo bi to išlo. Ali vidjet ćemo. Vidjet ćemo što će se dogoditi.“

 | Autor: Netflix Netflix

Kada bi mogla izići druga sezona serije?

Netflix je prvi put najavio 'Diplomatkinju' u siječnju 2022. godine, a prva sezona premijerno je prikazana 15 mjeseci kasnije. Ako serija uskoro bude obnovljena, druga sezona bi mogla stići već u ljeto 2024., premda to ovisi o tome hoće li buduća sezona ostati u Londonu ili će Kate Wyler odvesti u druge dijelove svijeta.

Što bi se moglo dogoditi u drugoj sezoni serije 'Diplomatkinja'?

Debitantska sezona serije od osam epizoda završila je iznenađujućim preokretom koji je odbacio sve što smo znali o nastajanju globalnog sukoba između Ujedinjenog Kraljevstva i Rusije, za koji smo saznali da je nastao nakon napada na britanski ratni brod. U finalu je veleposlanica Kate Wyler saznala da je britanski premijer Trowbridge (Rory Kinnear) planirao ubiti ruskog plaćenika koji stoji iza napada, umjesto da ga samo uhiti. Wyler i ministar vanjskih poslova Austin Dennison (David Gyasi) shvaćaju da je jedini razlog zašto bi Trowbridge želio smrt plaćenika taj da je premijer osobno naredio napad na brod, kako bi UK ušao u rat i osigurao svoj ponovni izbor. 

Otprilike u isto vrijeme kada saznaju za Trowbridgeovu zavjeru, Hal Wyler se treba sastati sa članom britanskog parlamenta—koji je navodno znao za tajni plan—kada automobil zviždača eksplodira zbog podmetnute bombe. Posljednja scena prikazuje Kate i Austina kako im prilaze policajci, dok par čuje neke nesretne vijesti.

 | Autor: Netflix Netflix

Nakon te epske završne scene, druga sezona vjerojatno će se baviti posljedicama svega toga, dok Wylerovi pokušavaju spriječiti Trowbridge da gurne Ujedinjeno Kraljevstvo i saveznike SAD u mogući Treći svjetski rat. 

Tu je i pitanje je li eksplozija automobila bombe upravo ranila ili možda ubila Hala, Stuarta Heyforda (Ato Essandoh) ili Ronnieja (Jess Chanliau), pod pretpostavkom da su policajci obavještavali uplakanu Kate kako je netko (ili svi) od njih troje nastradao. Tu je i najuvjerljiviji dio serije: napeti brak Kate i Hala i njezina električna kemija s Austinom. Što se tiče Kateinog mjesta na užem popisu za potpredsjednicu, na kraju bi mogla ostati u Londonu jer postaje sve vitalnija u zaustavljanju nadolazećeg rata.

Možda vas zanima Nova triler serija 'Drops of God' vodi nas na napeto putovanje zbog kojeg smo odmah poželjele čašu vina Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0