Life&style
1/14

Nova izložba Biljane Gaurine

Fotografkinja Biljana Gaurina ovom izložbom uvela nas je u čudesni svijet Prozora hrvatske. Autorica sedme samostalne izložbe zagrlila je cijelu Hrvatsku ovim gotovo nevidljivim motivom. U tim lirskim minijaturama gotovo da možete očekivati da se na svakom od njih pojavi neko lice, zabrinuto ili nasmijano, i upotpuni njenu viziju životom. Autorici je tradicija stalna inspiracija. Bilo da joj oštro suprostavi današnji kontekst besmislenih graditeljskih pokušaja izložbom „Skale, bilo da vam predstavi tajni svijet „Žena dalmatinske zagore“ ili vam prikaže „Sinjsku alku“ u motivima čiju je slavu na svojim fotografijama pronijela sve do Šangaja.

Izložba je prodajnog karaktera i predstavlja svojevrsni vodič po cijeloj Hrvatskoj, a svakom putniku namjerniku koji svrati do trgovine DELIIICIJE na splitskoj rivi i zastane na trenutak pogledati u prozore koji služe kao inspiracija da ovog trena ustanete i pogledate kroz svoj prozor i zagrlite ono što imate s puno ljubavi.

 | Autor: Biljana Gaurina Biljana Gaurina U ovoj temi autorica je našla i srodnu dušu – poznati brend DELIIICIJE koje su nastojanjem svojih osnivača i vizionara željeli sačuvati stare recepte naših nona i ponuditi ih na trpezama u posebnim prilikama i svetkovinama kad slavimo život. Na gotovo svakom proizvodu branda Adria, bilo da se radi o smokvenjaku, rapskoj ili imotskoj torti, paprenjaku stoji po jedan prozor, kao simbol pogleda na život koji njeguje prave vrijednosti.

 | Autor: Biljana Gaurina Biljana Gaurina O autorici: Biljana Gaurina rođena je u Sinju 1980. godine. Fotografiju je studirala na I.S.F.A.V. Istituto superiore di fotografia e arti visive u Padovi, Italija. Članica je ULUPUH-a , Foto kluba Split i HND-a. Zadnjih deset godina radi kao fotoreporter u foto agenciji Cropix, EPH. Autorica je šest samostalnih i tri skupne izložbe. Pobjednica je mnogih fotografskih natječaja. Radi i živi u Zagrebu.

 | Autor: Biljana Gaurina Biljana Gaurina O sponzoru: Deliiicije su poznati brand koji nastoji od zaborava oteti tradicijske recepte naših nona u brandu Adria što potvrđuje i prepoznavanjem ovog vrijednog umjetničkog projekta. Tvrtka uspjesno posluje na području cijele Hrvatske.

U galeriji pogledajte dio fotografija iz nove izložbe poznate fotografkinje...

Photo: Biljana Gaurina

Hespo Dulux Lightning Domus Nobilis Home sweet home Portrait shop

Komentari 0