Life&style

Nova Barbie puši, ima tetovaže te menstruaciju

Trophy Wife Barbie nema gotovo nikakve veze s dosadašnjim Barbikama. Živi svoj život kako želi, fućka joj se za dijetu i razgovara o svojoj mjesečnici. Senzacionalno!

Već desetljećima se klinceze igraju s Barbie lutkama. Nerealna slika tijela i površnu sliku žene dobiju uz njih gratis. Dugačke noge, uski struk, dugačka kosa i trepavice s kojima je uvijek besprijekorno lijepa za svog dragog dečka Kena. To je Barbie kakvu poznajemo. A nova verzija ove legendarne lutke nešto je drugačija: ima stidne dlake i menstruaciju, puši i pije, tetovira se te usprkos mršavom tijelu ima celulita. Tako jednostavno normalno! Međutim – nažalost se ne može kupiti. Naime, Trophy Wife Barbie je umjetnički projekt južnoafričke umjetnice Annelies Hofemyr – koja želi prekinuti s klišejima i idiotskim podjelama uloga. 

„Glavni cilj je napraviti otklon od etikete i klišeja te ispitati spolna pitanja i moderni ženski identitet. Projekt je poziv na testiranje – što bi se moglo dogoditi kad bismo se koncentrirali na stvari koje imamo svi zajedno, umjesto da se bojimo stvari koje nas razlikuju“, napisala je umjetnica na svojoj internetskoj stranici. 

Smiješni rogovi, koje lutka stalno nosi, aluzija su na etiketu koja joj je nametnuta. Često se gleda na nju kao na „lovački trofej“. 

A običan lovački trofej – koji lijepo izgleda, a osim toga nema ništa pametnoga – Trophy Wife Barbie nije ni u kom slučaju. Ona uzima život u svoje ruke, odgaja dijete, radi, zdravo se hrani – ali si priušti i komad pizze i Nutellu, ima transrodne prijatelje i uživa isprobavati nove stvari. 

Možda ti je poznata fotka umjetnice Rupi Kaur koja je kružila društvenim mrežama – žena leži na krevetu te ima na hlačama krvavu mrlju od menstruacije. Hoffmayr je slijedila Sujet sa svojom Barbie – od tada je čak i Miley Cyrus osobno prati na Instagramu. Veselimo se novim idejama… 

 

Perioding à la @rupikaur_ #TrophyWifeBarbie

A post shared by Trophy Wife Barbie (@trophywifebarbie) on

 

Getting ready to surf the Crimson Wave #TrophyWifeBarbie #PeriodEuphemism #🏄🏼

A post shared by Trophy Wife Barbie (@trophywifebarbie) on

Photo: Instagram/trophywifebarbie

Komentari 0