Life&style

Nova afera sa silovanjem glumice: Jelena Veljača o slučaju optuženog Branislava Lečića iz Pogrešnog čovjeka

  • Na žalost još jedan slučaj razotkrivanja seksualnog nasilja dolazi iz Srbije. Žrtva je glumica Danijela Štajnfeld, a za silovanje je optužila svog kolegu glumca, ali i predsjednika Demokratske stranke Blanislava Lečića
  • Navodi da se događaj zbio 2012., a odlučila je progovoriti kad je Lečić "smislio da bude veliki aktivist protiv seksualnih zločina. U trenutku kada je on pozvao bivše učenike škole Mike Aleksića da uđu u njegovu glumačku školu, to je prelilo kap" rekla je za Insajder.net
  • Reagirala je i autorica i producentica serije Pogrešan čovjek u kojoj je Lečić prije dvije godine glumio: "Moja iskustva s Branimirom Lečićem su trenutno posve nebitna. Bitno je Danijelino i bitna je Danijela. Njoj šaljem potporu i zagrljaj. To što je napravila je neopisivo teško i neopisivo hrabro. Na cijelom je društvu, institucijama, ali i glumačkoj zajednici regije da joj pruži povjerenje i podršku"

Da nije bilo serije Pogrešan čovjek, ne znamo koliko bi ljudi znalo Branislava Lečića, glumca uz kojeg se veže nova afera sa seksualnim nasiljem koja stiže iz Srbije. Glumca, ali i bivšeg ministra kulture i medija te trenutačno predsjednika srpske Demokratske stranke glumica Danijela Štajnfeld optužila je za silovanje koje se dogodilo 2012. 

"Mučio me je i silovao. Ja sam govorila 'ne', neprestano, dok sam god mogla. To je bilo mučenje - psihološko, emotivno, fizičko i seksualno", kaže Danijela i dodaje da je cijelo vrijeme ridala i plakala. Priznaje da nije mogla niti zamisliti da će joj se tako nešto dogoditi jer je u Lečića imala beskrajno povjerenje. Događaj se zbio u svibnju 2012., a glumac ju je prema njezinim navodima, odveo na nepoznato mjesto i silovao. Četiri dana kasnije glumili su zajedno u predstavi...

Mlada glumica ispričala je to za Insajder. Ispričala je kako je nakon silovanja otišla je u SAD, dobila je PTSP, a u nekim trenucima razmišljala i o samoubojstvu. Lečića je prijavila tužiteljstvu, dostavila im je medicinsku dokumentaciju, kao i snimku razgovora na kojoj o kobnoj večeri razgovara s njime. Zašto je odlučila naknadno progovoriti?

"Kada se pojavio slučaj žrtava Mike Aleksića u javnosti, Branislav Lečić je smislio da bude veliki aktivist protiv seksualnih zločina. U trenutku kada je on pozvao bivše učenike škole Mike Aleksića da uđu u njegovu glumačku školu, to je prelilo kap. Ja sam razumjela da to sada više nije pitanje šta će se sa mnom dogoditi u trenutku kada progovorim, ovo je pitanje moje društvene odgovornosti" objasnila je Danijela Štajnfeld.

Glumac-političar iza kojeg su dva braka, s 18 i 31 godinu mlađim suprugama i troje djece na društvenim je mrežama negirao da su optužbe istinite: "Apsolutno poštujem zakon i pravne institucije ove države i spreman sam u bilo kojem trenutku odgovarati u Tužiteljstvu na ovakvu optužbu. U pitanju je najgnusnija laž koja me diskreditira," napisao je.

 | Autor: RTL RTL Branislav Lečić u Pogrešnom čovjeku

Na slučaj je reagirala i Jelena Veljača, autorica i producentica čije je "dijete" serija Pogrešan čovjek i po kojoj je Lečić prije dvije godine postao poznat širok publici kod nas. Aktivistica za prava žena glumca ni u snu ne bi angažirala da je znala za navedeni događaj, rekla je za Slobodnu Dalmaciju.

"Moja iskustva s Branimirom Lečićem su trenutno posve nebitna. Bitno je Danijelino i bitna je Danijela. Njoj šaljem potporu i zagrljaj. To što je napravila je neopisivo teško i neopisivo hrabro. Na cijelom je društvu, institucijama, ali i glumačkoj zajednici regije da joj pruži povjerenje i podršku jer je to jedini način da se osnaže i druge žrtve, bile u glumačkom miljeu ili izvan njega."

"Apsolutno podržavam svaku žrtvu nasilja koja odluči progovoriti, kad god i kako god. Zgrožena sam kao dio glumačke zajednice činjenicom da neki pojedinci posebnu vrstu povjerenja koja postoji između nas koji se bavimo ovim poslom koriste za zločine i zlostavljanje. Cijela naša zajednica duboko je traumatizirana svim ispovijedima koje isplivavaju nakon Milene, Danijele i #nisamtražila grupe" rekla je Jelena Veljača.

U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirale su Mila Elegović i Marija Borić

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.

Photo: Pixsell/Sanjin Strukic

Komentari 0