Life&style

Nismo potomci Dioniza, ali spavanje u vinskim bačvama je primamljivo, a ovaj glamping to nudi

  • Kamp Terme Ptuj dio je terma s golemim vodenim parkom u blizini najstarijega slovenskog grada Ptuja
  • Gosti kampa imaju pristup termalnom parku, a kamp ima standardne parcele za šatore, mobilne kućice i jedno doista posebno glamping naselje 
  • Naime, nudi se smještaj u pravim pravcatim vinskim bačvama, a prikladno ga nazivaju 'vinsko selo'

Želiš odmor provesti na mirnom mjestu, u blizini polja zlatnoga žita i uz miris svježe pokošene trave? I uz to uživati u raznim blagodatima poput rimskih plemića? Kamp Terme Ptuj idealan je za takav predah u dodiru s prirodnim ljepotama uz rijeku Dravu. Uz predivnu okolnu prirodu, svih blagodati tamošnjih termi, bogate ponude ića i pića u blizini, u sklopu kampa nalazi se i takozvano Vinsko selo. Oko središnjeg prostora Vinske vasi, odnosno Vinskog sela sa zajedničkim ognjištem raspoređene su neobične i zanimljive nastambe, ne možemo reći kuće, a selo je okruženo autohtonom vinovom lozom. Naime, možeš iznajmiti smještaj u nekoj od originalnih golemih vinskih bačvi, koje su preuređene u sobe. No, krenimo ispočetka…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miroslava Benkova (@mirkabj)

 | Autor: PR PR Foto: PR, Terme Ptuj

Ptuj – najstariji slovenski grad

Ptuj se nalazi na nekih sat i pol vožnje od Zagreba i središte je istoimene općine na istoku Slovenije. Područje Ptuja nastanjeno je još u mlađem kamenom dobu, a prvo pisano spominjanje Ptuja, pod prvobitnim nazivom Poetovio, datira iz 69. godine n.e., kada je bio izabran rimski car Vespazijan. Već u doba Rima Ptuj se razvio u izuzetno važno trgovačko, carinsko i upravno središte, stoga i ne čudi tamošnja ljubav prema „nektaru bogova“ – vinu. 

Stoga preporučujemo posjet Ptujskoj kleti, najstarijem vinskom podrumu u Sloveniji, koji je prepun zanimljivih priča. Nalazi se ispod gradskih ulica i u njemu se, naravno, nalazi najstarija boca vina iz 1917. godine. Klet možeš obići s vodičem. 

 | Autor: Drava bike Drava bike Foto: Drava Bike, podrum Ptujske kleti

Smještaj u vinskoj bački

U Ptuju je sve u znaku vina, a smještaj u golemim bačvama doista je fora. U tamošnjem popularnom Glamping Vinskom selu čekaju te kreveti u bačvama. Riječ je o pravim drvenim vinskim bačvama (u bačvama je nekada bilo čak 14.000 litara vina!) koje nude smještaj za dvije osobe, a raspoređene su oko zajedničkog ognjišta, pa je na taj način ovo selo prikladno za obitelji, društva, team buildinge, a i romantične parove. Bačve imaju sanitarni kompleks s WC-om, tuševima i prostorom za pranje posuđa (u okviru kampa). U bačvi je na raspolaganju električni priključak, a pokrivene su i bežičnim internetom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nejc Ropas (@roopas1)

U osam je bačvi je moguće spavati, a u devetoj je uređena sauna. Pod autohtonom vinovom lozom Vinskoga sela, organiziraju se i događaji povezani s lokalnim vinogradarskim i rimskim tradicijama. 

Glamping u bačvi | Autor: PR PR Glamping u bačvi

Možda vas zanima Rustikalna koliba, stari mlin uz rijeku Slunjčicu romantična je oaza koja će nas osvježiti u najvrućim danima Rubrika Life&style Life&style

Glamping Vinsko selo nalazi se na adresi Pot v toplice 9, 2251, Ptuj, a više informacija o cijenama i sl. možeš pronaći na internetskim stranicama. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jasmina (@jasminabrc)

Bogata ponuda koja će razmaziti sva čula 

Glamping Vinsko selo nalazi se u neposrednoj blizini Termi Ptuj (dio su ponude istih), koje se ponose i svojom wellness-ponudom. Naravno, odeš li na vikend ili duži odmor, dobro je imati toplice (jacuzzi, saunu, masaže…) u blizini, a sve to, pa i i više, očekuje u jednoj od najljepših slovenskih termi.

U gradu Ptuju i okolici ima doista puno toga za vidjeti: Ptujski dvorac (pored kojeg je i igralište za golf), vinska cesta Jeruzalem, Ptujska Gora s bazilikom sv. Marije Zaštitnice, Barokni dvorac Štatenberg, Botanički vrt TAL 2000… Zasigurno će svatko pronaći nešto za svoj ukus, a uživanje je zagarantirano! 

Možda vas zanima Ovu plažu redovito ubrajaju među najljepše na Jadranu, a na njoj se nalazi i najinstagramičnija ljuljačka Rubrika Life&style Life&style
Photo: Promo
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    dioniz bog vina haha