Life&style

Nina Kraljić otvorila je neobičan studio zvukoterapije: “Ljudi imaju osjećaj kao da ih glazba masira”

  • Nina Kraljić otvorila je studio zvukoterapije
  • U njemu nudi zvučne kupke, masaže bez kontakta i razne radionice
  • Zvukoterapija može biti wellness tretman, ali i kao podrška drugom liječenju i terapiji

Pjevačica Nina Kraljić (29) zakoračila je u poduzetničke vode i otvorila studio zvukoterapije. U RTL-ovoj emisiji „Exkluziv“ pokazala je kako izgleda ova nesvakidašnja terapija. Nina u zvukoterapiji kombinira svoj glas i korištenje drevnih instrumenata. 

Iako njene terapije nisu masaže u tipičnom smislu, Nina je pojasnila zašto koristi taj termin. „Termin masaža se koristi zato što imaju osjećaj klijenti kao da ih zvuk masira. Isto tako i kupka. Da, često mi kažu u kojoj kadi nas kupaš. Znači, nema kade, nema kupaćih, makar bi to bilo jako zanimljivo", rekla je Nina. 

Objasnila je i koji su učinci i blagodati ovakve masaže.

O zvukoterapiji s kojom se mnogi nikad nisu susreli, Nina je ispričala: „Zvučni valovi u zraku lete nekih 300 metara u sekundi, a kroz vodu 1500 metara u sekundi, tri puta brže. S obzirom na to da mi imamo 80 posto tekućine, mi tu vodu koju imamo u tijelu, u biti ti instrumenti koji su ljekoviti, imaju svoj frekvencijski doseg. Kroz tu vodu ide u sva tkiva, u sve mišiće, ligamente, u sve organe, zapravo u svaku stanicu“, opisala je zvukoterapiju Nina Kraljić.

Možda vas zanima Čini se da bi nam svima dobro došla psihoterapija - Lana Klingor otkrila je koja je njena Rubrika Stars Stars

Nina kaže kako ovakva terapija može biti i wellness metoda, ali i „metoda za klijente nakon oporavka od operacija, nakon kemoterapije, jako dobra podrška drugom liječenju i terapiji, za održavanje zdravlja i za poticanje samoozdravljenja.“

Nina je objasnila i tijek zvukoterapije i stanje u koje neobična kombinacija njenog glasa i drevnih instrumenata dovodi klijente.

„Jedna zvučna kupka otprilike traje sat vremena. Često se zanjonja, često se zahrče, to se dogodi na zvučnoj masaži. Mi probamo poticati klijente da ostanu u ovom stanju između sna i jave jer je tu najbolja regeneracija, ali ako ima potrebu klijent da zaspi, neka zaspi“ pojasnila je pjevačica kako funkcionira njezina zvukoterapija i koje su blagodati. 

Osim zvukoterapije, Nina svoj studio koristi i za radionice, ambijentalne koncerte te vokalno podučavanje. Nina se tijekom trajanja pandemije educirala za masaže zvukom i individualne, grupne i zvučne kupke za parove te je stekla i čak šest diploma. 

Japanski tretman s vodom Možda vas zanima Japanska kura ljepote vodom: ključno je ispiti određene količine vode u određeno doba dana Rubrika Life&style Life&style
 
Photo: Petar Glebov/Pixsell

Komentari 0