Life&style

Suzavac od sada i u stylish pakiranju

Nadamo se da dosad nisi upala u (ne)prilike koje zahtijevaju korištenje suzavca te da će stanje takvo i ostati. Ali moramo ti pokazati ovaj Suzavac za dame

Suzavci su, svi znamo, vrsta nesmrtonosnog kemijskog oružja. Temelje se zapravo na skupini otrovnih tvari koje uzrokuju suzenje i bol u očima. Oči i dišni putevi nadraženi su kratkotrajno, a učinak špricanja može trajati između 30 i 60 minuta. Koliko su tržišno prošireni i koliko žena u svojoj torbi zapravo skriva suzavac, tzy. pepper sprej, teško je pretpostaviti. Dovoljno je gajiti nadu da će što manje ljudi morati upotrijebiti takvo sredstvo u vlastitoj samoobrani.  | Autor: thinkstock thinkstock Ipak, ovih smo dana naletjele na jedan suzavac koji ti naprosto moramo pokazati. Poseban je po tome što dolazi u pakiranju koje ludo nalikuje - ružu za usne... Usput rečeno, ovaj ruž ima glamurozniju ambalažu od nekih pravih ruževa koje smo vidjele. 

 | Autor: Screenshot/TheSun Screenshot/TheSun Amazon (oko 40 kn)

U ovim šarenim bočicama Suzavca za dame krije se 10 ml spreja koji navodno pruža efikasnu zaštitu ženama i svima koji smatraju da mogu biti izloženi napadu nasilnika. Sredstvo za samoobranu, piše u opisu, u spreju izaziva nepodnošljivo peckanje kože i suzenje očiju te kašalj.   | Autor: Miss7/PR Miss7/PR

U ponudi smo ga pronašli i na domaćim stranicama, po cijeni od 89 kuna. Tamo se nalazi i dodatna informacija da je domet ovog spreja 4 metra, a najbolji učinak ima s udaljenosti manje od metra.
''Najbitnije reći da kada se pravilno upotrijebe, napadač će postati slijepac koji će jako teško disati i biti će onesposobljen za napad u prosjeku od 30 do 60 min, zavisno od osobe do osobe, ukupnom trajanju prskanja i izloženosti spreju. Sve to će vam omogućiti da je vrijeme na vašoj strani, a to ste i htjeli, zar ne??'' - stoji na samom kraju opisa proizvoda na stranici Kupomanija.   | Autor: Miss7/PR Miss7/PR Na samom kraju, mi ti moramo reći da, prema Zakonu o oružju, u Hrvatskoj je dopuštena slobodna prodaja i korištenje rasprskavajućih sredstava jedino za samoobranu, a uvjet je da onaj koji ga kupuje nije mlađi od 18 godina i da se "pepper sprejevi" ne nose u javnim ustanovama, na okupljanjima i slično. Dakle, oprezno s ovim sprejevima... Slatki su i opasni!

Photo: Miss7/PR
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Luka

    Svi su zahvaljujući tom velikom čovjeku nazvali dr. Agbazara, veliki čarobnjak za čaroliju koji mi donosi radost, pomažući mi da vratim ljubavnicu koji se razbije sa mnom Četiri mjeseca prije, ali sada sa mnom, uz pomoć dr. Agbazare, velika ljubavna ... prikaži još!