Life&style

Tekst koji je uzburkao duhove: Vidi Zagreb i umri od dosade!

Unatoč tome što je Zagreb Lonley Planet proglasio najboljom europskom destinacijom 2017., njemački Der Spiegel odnosno njegovo online izdanje objavilo je tekst kako je to najdosadniji grad u Europi

Spiegl Online dao je svoje razloge zašto je Zagreb najdosadniji grad u Europi, iako Lonely Planet misli drugačije. Novinarka ovog njemačkog magazina navela je da je u glavnom gradu Hrvatske domet zabave ovog ljeta bio koncert Duran Durana (!), da smo krcati frizerajima, drogerijama i slastičarnica te da se put u Zagreb ne isplati čak ni uz njihove upute što pogledati, a što je potpuni fijasko. Evo pokoji komentar iz teksta, no nama za utjehu možemo reći kako su se nakon njegova objavljivanja duhovi uzburkali, mnogi Nijemci, naši vjerni turisti, komentirali su kako je tekst bez veze i nema veze sa stvarnošću. Danke, Deutchland!

1. Tramvaj

Ovo je, kažu, najbolji način za ponovno otkriti Zagreb, ali i zašto ne vole tramvaj i njihove nepristojne vozače, kada je već nezgodno biti biciklist. Pružat će drugačiju perspektivu na grad, a koštat će vas 8 kuna.

2. Odlazak do "jadnoga jezera"

Spominju i 6, 7 i 8 koji vode do Mosta mladosti kao mjesta čistog betonskog brutalizma te Bundeka, jadnog jezera tako niske razine vode da proviruju alge, a priča se proteže i na Jarun koji im je toliko daleko od centra da nije vrijedan spomena.

 

A post shared by Fresh apartments (@freshap_krk) on

3. Iskustvo Hrelića

Hrelić se održava vikendom, a tamo ljudi prodaju hrpetinu strganih stvari za cijene koje su vrijedne antikviteta, pa im se to čini kao ruganje u facu, ipak bilo je zanimljivo za prošetati.

4. Umjetnost

Ovaj aspekt im je tužan - kažu da su posjetili MSU i uživali u djelima Marine Abramović, Jesusa Raphaela Sotoa, replici studija Ivana Kožarića i još mnogočemu, no u ta tri sata su bili jedini posjetitelji!

 

A post shared by I. (@izz_lethe) on

5. Palačinke

Vraćaju se sad malo prema gradu, pa su stali pojesti (dobre!) palačinke u Latina palačinkarnicu, a onda su ih isprali bocom Ambera u Krivom putu - i eto, Krivi put im je izgleda jedini pravi put u Zagrebu! 

6. Sljeme

Popeli su se na Medvednicu, prošetali šumom i obišli ostatke kuće Ante Pavelića kojega zovu "hrvatskim diktatorom za vrijeme Drugog Svjetskog rata". Predlažu i da s prvoga kata ruševina (?) kuće baciš pogled na grad, genijalan je.

 

A post shared by J a s n a (@jazz_k5) on

7. Obala i natrag

Najbolja im je cesta do Rijeke, udaljene samo sat i pol od Zagreba, a daje im na neodoljiv talijanski štimung. Tamo su se kupali i pojeli svježu ribu, a po povratku u Zagreb popili su jednu rakiju ("ovdašnji voćni brendy, koji se može kupiti u svakom supermarketu".)

Koliko se slažeš s njihovim dojmom?

Photo: instagram @taytay_xx

Komentari 0