Life&style

Nezaobilazne plaže ovog ljeta

Kad krećemo na more, jedno od pitanja uvijek je: "Kakve su plaže u blizini?". Neki vole pješčane, drugi divlje, a svi će se složiti - važno je da nam od njih zastane dah. Evo najpopularnijih hrvatskih plaža.

Znate onaj trenutak kad skrolate po Instagramu i naletite na neku divnu fotografiju s plaže pa shvatite da vam je doslovno nadohvat ruke? Olakšat ćemo vam traženje, jer ovo top pet plaža u Hrvatskoj. 

1. Sakarun, Dugi otok

Sitni bijeli pijesak i tirkizno more natjerat će vas da pomislite kako gledate fotografije s Maldiva ili neke druge egzotične lokacije, a Sakarun je komadić raja koji se nalazi pored Velog rata. Naravno plaža je izrazito fotogenična! 

 

 

' Sakarun beach 😍 #Croatia 📍 #Visitbalkan 🌍

A post shared by BALKAN (@visit.balkan) on

 

 

 

• Paradise • 💙🌊🐳🏝 #summer #summerincroatia #sakarun #dugiotok

A post shared by ANTONIJA FRKETIĆ (@tonnijaa) on

2. Stiniva, Vis

Ne, ovo nije prizor s Tajlanda ili scena iz poznatog filma Žal, ovo je jedna od najljepših hrvatskih plaža, skrivena između dvije kamene litice koje su udaljene samo četiri metra. Malo ćete se namučiti da dođete do nje, ako nemate kakav brodić ili barku, jer se pješke može doći samo strmim puteljkom kojim ćete hodati sigurno pola sata. No mi mislimo da se isplati! Još jedna dobra strana ove plaže je da je jedna polovica nje cijeli dan u hladu. Savršeno za izležavanje!

 

 

Croatia keeps its best beaches well hidden #croatia #beach #stiniva #stinivabeach

A post shared by Condé Nast Traveller (@condenasttraveller) on

 

3. Rajska plaža, Lopar

Ova poznata pješčana uvala mami turiste iz cijelog svijeta. Plaža ima Plavu zastavu, a Lopar je zaista predivno mjesto. Najuzbudljiviji je put uz loparsku obalu jer je presječen nestvarnim stijenama, strmim liticama i klifovima koji ostavljaju bez daha. Plaža je odlična i za odmor u hladu uz kavicu ili kakav hladan koktel prije bacanja u more. A tek zalasci sunca...

 

#kroatien #adria #inselrab #lopar #sonnenuntergang #sunset #sun #sonne #clouds #wolken #himmel #sky #skylover #nature

A post shared by Chris78📸 (@christian.prochazka) on

4. Zlatni rat, Brač

Da vas usred noći probude i pokažu fotografiju ove plaže, sigurno ćete znati o kojoj se radi. Njen prepoznatljiv oblik meka je za one koji žele uloviti predivnu fotografiju. Ovaj šljunčani rt prostire se na tisuću metara na južnoj strani otoka i jedan je od najpoznatijih simbola hrvatskog turizma. Izbočenost plaže i njena izloženosti vjetrovima čine ju atraktivnom lokacija za ljubitelje surfanja. 

 

 

 

5. Proizd, Vela luka

Divne šljunčane plaže nezaobilazno su odredište za sve koji se godišnji odmor odluče provesti na Korčuli. Plaže su smještene u kamenitim uvalama od kojih će vam zastati dah, a poznate su po tome da imaju izuzetno čisto more. Što više vam treba?

 

 

Is it👙season yet? #croatia #proizd #korčula

A post shared by Miriam Fitting (@miriamfitting) on

 

 

Far a way beach #korculafulloflove #proizd #lovekorcula

A post shared by Love Korcula (@korcula.me) on

 

 

#throwback #tb #summer #sea #wildbeach #proizd #korcula #croatia

A post shared by Adna Osmanlić (@adna.osmanlic) on

 

 

Road to paradise #takemeback #Proizd #Korcula #Croatia #holidays #turquoise

A post shared by Sergi Calvo (@londonbcn) on

 

 

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • helena39

    Predivne su mi sve plaže, pogotovo pješčane..Ali svako ima svog miljenika, pa tako i ja ;) Znam da ima boljih i ljepših, ali ovo je bila prva plaža koju sam vidjela, kao klinka od 10 godina.. Zadar, Borik! Tako da ... prikaži još!
  • ivana40

    Pasjača 😍💗 a ove godine cemo posjetiti po prvi put Sakarun 😻
  • ana31

    Sambuša na ugljanu, dosta daleko da ne vidite civilizaciju, pijesak, borovi sam more na obzoru