Za punjenje:
- 5 žlica Nutelle
- 2 žlice šećera u prahu
Za pripremu keksa:
- 1 šalice brašna
- 1 jaje
- 1 žličica praška za pecivo
- Malo ekstrakta od vanilije
- 70 grama maslaca
- 25 ml mlijeka
- 15 g čokolade
- Malo soli
- Krokant od lješnjaka
Priprema:
- Prvo napravite punjenje od Nutelle i šećera u prahu.
- Pomiješajte ih dok ne dobijete homogenu smjesu.
- Zatim napravite kuglice i složite ih na papir za pečenje i stavite u hladnjak. Dobit ćete cca 18 kuglica.
- Pripremu tijesta započnite topljenjem čokolade u mlijeku. Na laganoj vatri otopite čokoladu u mlijeku i dodajte malo soli.
- U drugoj posudi izradite šećer, maslac, jaje i ekstrakt od vanilije.
- Dodajte otopljenu čokoladu.
- U posebnoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo.
- Postepeno dodajte smjesi od šećera, jaja i čokolade.
- Ručno umijesite glatko tijesto.
- Tijesto će vam biti mekše tako da ga morate oblikovati s pobrašnjenim rukama.
- Ovisno o veličini keksa koju želite, uzmite komad tijesta i omotajte ga oko kuglice od Nutelle.
- Umočite u krokant od lješnjaka i stavite na papir za pečenje i lagano spljoštite.
- Pecite na 180 stupnjeva, 15minuta.
- Ostavite da se u potpunosti ohlade.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.