Life&style
Palačinke s talogom crne kave

Neobično, ali vrijedi isprobati: palačinke načinjene s talogom crne kave

  • Talog koji ostane nako kuhanja turske kave vrlo je koristan, to već znamo
  • Koristiš li ga možda kao gnojivo za biljake? Ili možda za piling tijela? Provjereno djeluje
  • Zato nećemo biti skeptični kad čujemo da s talogom crne kave možemo pripremiti i palačinke

Kuhar i autor Max La Manna živi prema motu „Zero Waste“ (bez otpada) i na svom Instagram kanalu objavljuje jednostavne i brze recepte kod kojih se ništa ne baca. Vjeran takvom načinu života, nedavno je objavio video za palačinke od taloga crne kave. 

Ovo je bolje od bureka! Recept za slane i pohane palačinke s mljevenim mesom

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Max La Manna (@maxlamanna)

Palačinke od taloga kave

Kako bi iskoristila ostatak taloga kave, možeš ga integrirati u svoj sljedeći doručak u obliku palačinki. I ne brini, okus nije gorak, niti na bilo koji drugi način ne utječe na recept. 

Možda vas zanima Ako voliš palačinke, sigurno će ti se svidjeti ovih 5 nadjeva koje možeš spraviti u trenu Rubrika Life&style Life&style

Evo recepta…

Sastojci

• 35 g taloga crne kave

• 200 g zobenih pahuljica

• 300 ml zobenog mlijeka (može i kravlje mlijeko)

• 1 žličica praška za pecivo

• prstohvat soli

Priprema

1. Sitno samelji zobene pahuljice u blenderu da dobiju konzistenciju brašna (ili kupi već one sitno mljevene, npr. u DM-u). Zatim ih pomiješaj s praškom za pecivo, soli i zobenim mlijekom. Umiješaj talog kave te miješaj dok sve ne dobije lijepu konzistenciju. Ako je tijesto previše ljepljivo i nije lijepo kremasto, dodaj malo mlijeka ili vode.

2. Stavi u tavu komadić maslaca ili malo ulja, zagrij pa isprži palačinke. Prži po jednu minutu sa svake strane da dobiju lijepu zlatnosmeđu boju. Zatim uživaj u njima s medom, javorovim sirupom ili džemom.

 

Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom


Photo: Shutterstock

Komentari 0