- Talog koji ostane nako kuhanja turske kave vrlo je koristan, to već znamo
- Koristiš li ga možda kao gnojivo za biljake? Ili možda za piling tijela? Provjereno djeluje
- Zato nećemo biti skeptični kad čujemo da s talogom crne kave možemo pripremiti i palačinke
Kuhar i autor Max La Manna živi prema motu „Zero Waste“ (bez otpada) i na svom Instagram kanalu objavljuje jednostavne i brze recepte kod kojih se ništa ne baca. Vjeran takvom načinu života, nedavno je objavio video za palačinke od taloga crne kave.
Ovo je bolje od bureka! Recept za slane i pohane palačinke s mljevenim mesom
Palačinke od taloga kave
Kako bi iskoristila ostatak taloga kave, možeš ga integrirati u svoj sljedeći doručak u obliku palačinki. I ne brini, okus nije gorak, niti na bilo koji drugi način ne utječe na recept.
Evo recepta…
Sastojci
• 35 g taloga crne kave
• 200 g zobenih pahuljica
• 300 ml zobenog mlijeka (može i kravlje mlijeko)
• 1 žličica praška za pecivo
• prstohvat soli
Priprema
1. Sitno samelji zobene pahuljice u blenderu da dobiju konzistenciju brašna (ili kupi već one sitno mljevene, npr. u DM-u). Zatim ih pomiješaj s praškom za pecivo, soli i zobenim mlijekom. Umiješaj talog kave te miješaj dok sve ne dobije lijepu konzistenciju. Ako je tijesto previše ljepljivo i nije lijepo kremasto, dodaj malo mlijeka ili vode.
2. Stavi u tavu komadić maslaca ili malo ulja, zagrij pa isprži palačinke. Prži po jednu minutu sa svake strane da dobiju lijepu zlatnosmeđu boju. Zatim uživaj u njima s medom, javorovim sirupom ili džemom.
Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.