Life&style

Neobične aktivnosti koje turisti obožavaju: Od kuhanja štrukli do joge na daskama za veslanje

  • Na web stranici Viator, tvrtki u vlasništvu Tripadvisora, nude se brojne aktivnosti diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj
  • Aktivnosti se nude prema ocjenama korisnika (sličan princip kao i Tripadvisor) koji su ih već iskušali  
  • Donosimo ti popis neobičnih aktivnosti i iskustava koje se mogu rezervirati u našoj zemlji, a na vrhu su ljestvice zadovoljnih korisnika 

Hrvatska se profilirala u jednu od omiljenih europskih turističkih zemalja, što otkriva i sve veći broj turista iz godine u godinu. Osim što Hrvatska nudi turistima predivno i čisto more, lijepe i pitome gradove, fenomenalnu i netaknutu prirodu, fantastičnu ponudu ića i pića, zadnje vrijeme je sve više neobičnih aktivnosti kojima su se dosjetili snalažljivi poduzetnici. Na web stranici Viator, tvrtki slavnog Tripadvisora, potražili smo kakve se sve neobične aktivnosti i iskustva mogu iskušati u Hrvatskoj. 

Glowing Stand Up Paddle Experience u Splitu

Uživaj u alternativnom načinu istraživanja splitske rive uz svijetlo na stand-up dasci u avanturi veslanja. Uz maksimalno osam sudionika, ova tura jamči intimno iskustvo. Po dolasku ćeš naučiti osnove stojećeg veslanja. Na vodu se ide kad sunce počinje zalaziti, a kad padne mrak, LED svjetla na tvojoj dasci za veslanje osvijetlit će podvodni svijet. Doista lijep doživljaj koji ćeš dugo pamtiti. 

 | Autor: Viator Viator

'Geeve Bees a chance' - daj pčelama priliku!

Ako se ovo ljeto nađeš na Šolti, grijeh bi bio propustiti posjet tamošnjem obiteljskom imanju Tvrdić u mjestu Grohote, koji su svi gosti jednoglasno ocijenili kao sjajno iskustvo! Ljubazni domaćini rado će ti prirediti kušanje zrelog meda sa saća, a dugogodišnja ljubav obitelji Tvrdić prema pčelarstvu rezultirala je i hvalevrijednim projektom Give bees a chance (Daj pčelama šansu), jedinstvenim u svijetu. Pčelar Goran Tvrdić potiče šoltanske turiste sa svih kontinenata da mu po povratku kući pošalju teglicu meda iz svoga kraja, želeći skrenuti pažnju na važnost očuvanja pčela i medarstva za ekosustav! 

 | Autor: Viator Viator

Slikarsko-vinska zabava u Zagrebu 

Usmjeri svoju kreativnost i uživaj u jedinstvenoj večernjoj aktivnosti u Wine & Paint art studiju u Zagrebu. Pozvani su slikari svih razina vještina i iskustva, pa čak i oni koji nikada nisu ništa naslikali. Stvori vlastito remek-djelo, uživaj u društvu i razgovoru te pijuckaj fino vina dok slikaš. 

 | Autor: Viator Viator

Footpool Hvar

Što dobiješ kada pomiješaš nogomet i biljar? Bilijaronogomet! Ova zabavna inovativna nogometna igra spaja vještinu i zabavu nogometa i biljara u jednoj fantastičnoj igri. Upotrijebi svoje noge za kontrolu loptica i ubaci ih u džepove, a uz mnogo dostupnih opcija, ova igra može biti duga ili kratka koliko želiš.

 | Autor: Viator Viator

Paddleboard joga u Milni, otok Vis

Uspravno veslanje i joga imaju puno toga zajedničkog, uključujući i mentalnu jasnoću i vježbe za cijelo tijelo. Takozvana SUP YOGA jedinstveno je iskustvo satova joge na dasci za veslanje iznad kristalno čistog mora. Biti na vodi dodaje nove izazove koji koriste tebi i tvojoj praksi. Daske za vodu i SUP (koja u ovom slučaju predstavlja mobilnu prostirku za jogu) omogućuju dublji izazov pronalaženja ravnoteže, fokusa te intenzivnije vježbe disanja. Zamislite da je priroda tvoj studio, a daska tvoja prostirka. Nema apsolutno nikakve potrebe za prethodnim iskustvom joge ili stand up veslanja. 

 | Autor: Viator Viator

Sat kuhanja štrukli uz obilazak tržnice Dolac

Ovo je definitivno idealno za sve turiste koji su rijetko ili nikada nisu posjetili Zagreb, a ujedno su i gurmani. Na ovom interaktivnom tečaju kuhanja naučit ćeš kako pripremiti domaće štrukle, korak po korak, od tijesta, nadjeva od sira do pečenja i kušanja. Također, upoznat ćeš domeće hrvatske običaje i tradiciju šetajući tržnicom Dolac punu štandova sezonskog povrća i voća, sireva, mesa i ribe. Ovaj tečaj kuhanja prikladan je i za vegetarijance koji jedu mliječne proizvode i jaja.

 | Autor: Viator Viator

Pješačka tura uz užitak ispijanja kave

Ova tura je idealna za strane turiste, ali i za sve željne istraživanja grada „na malo drugačiji način“.  Doživjet ćeš Zagreb očima lokalnog stanovništva, uz ovu jedinstvenu pješačku turu usmjerenu na „hrvatsku kulturu i običaje“. Naučit ćeš puno i o hrvatskoj kulturi kave, mentalitetu, povijesti i običajima. Vodič će te odvesti do glavnih atrakcija u centru grada i ponuditi kušanje ukusne specijalitete od kave u lokalnoj pržionici i coffee shopu.

 | Autor: Viator Viator

Rafting na rijeci Cetini (polazak iz Splita ili sela Zadvarje)

OK, rafting više nije neobična aktivnosti, ali je svakako atraktivna i zaslužuje nekoliko rečenica u ovom izboru. Rafting na rijeci Cetini na poludnevnom izletu iz Splita garantira uživanje u zabavnoj mješavini ravnih voda ali i uzbudljivih brzaka na slikovitom mjestu. Sva oprema je osigurana na ovom poludnevnom raftingu, s preuzimanjem i odlaskom sa središnje lokacije u Splitu. Slikoviti krajolici i ljepota rijeke  Cetine ostavit će te bez daha. 

 | Autor: Viator Viator

Photo: Viator

Komentari 0