Life&style

Nemaš za teretanu? Isprobaj ove aplikacije za vježbanje!

Nije ni teretana ono što je bila prije - sad moraš imati privatnog trenera ako želiš totalno smisleno i skladno izgraditi tijelo, da bude baš onako kako želiš. Doduše, imamo jeftinu varijantu - aplikacije koje glume privatnog trenera

Plaćanje privatnog trenera je idealan način za učinkovito i najbrže moguće doći do tijela iz snova, ali je i investicija i pol. Prosječan trener plača se 120-150 kuna po satu, da doslovno sat vremena, što znači da ćeš do kraja mjeseca bez beda iskeširati oko 1000 ili više kuna. Najčešće su tu još i troškovi teretane... No ako si točno zamislila što želiš, postoje i jeftinije opcije kako da se "dovedeš u red" - aplikacije za vježbanje.

Smartphone nam danas može lako glumiti privatnog trenera, ali istovremeno i dnevnik i nutricionista, i to sve besplatno ili za vrlo sitnu mjesečnu naknadu. Između ostaloga, aplikacija će te zvučnim notifikacijama ne samo podsjećati na to da moraš vježbati ili ne pojesti previše ugljikohidrata, već te i bodriti da ne odustaneš. Upravo zato donosimo ti pregled aplikacija u koje se isplati uložiti - jer bilo da ćeš vježbati u teretani ili kod kuće, ona će ti biti novi najbolji (fitness) frend!

1. PEAR - besplatan download; 5.99 dolara mjesečno

Želiš li da ti stručnjak vodi kroz svaku vježbu, onda je ova "hands-free" aplikacija za tebe - jer nećeš morati pogledati u ekran. Vjerovala ili ne, neki od trenera ti mogu biti i Olimpijci, ali ne brini, app nudi pregršt vježbi za čiste početnike.

2. Kineticoach - besplatan download i korištenje

Neke dane ti se jako vježba, a neke ti je sama pomisao na vježbanje nepodnošljiva. Ova aplikacija te traži da odrediš svoju razinu energije i raspoloženje i na temelju toga ti radi male treninge zbog čega nećeš nikad moć odustati, čak i na dane kad mrziš cijeli svijet.

3. 7 Minute Workout Challenge - 2,99 dolara download

Želiš vježbati, ali nemaš baš vremena za to? Za tebe je idealan app koji te tjera da vježbaš sedam minuta. Objašnjava ti video svaku vježbu i održava ti sekunde do kraja vježbanja itekako vidljivima kako bi ti to bio poticaj. Možeš pritom na kalendaru pratiti i svoj napredak.  | Autor: miss7 miss7

4. Tabata Pro Timer - 3,99 dolara download

Ponekad je teško pratiti koliko radiš koji set vježbi i održavaš li sve u balansu kada se odlučiš za intervalne treninge, no Tabata tu odlično ulijeće jer ti alarmom označuje početak i kraj pojedine sekvence, kao i vrijeme za pauzu, ali i krajnji signal da si gotova s cijelim treningom.

5. 30-Day Squat Challenge - besplatan download i korištenje

Sve što trebaš je raditi čučnjeve - i to stalno otpočetka, na 13 različitih načina i u 6 različitih tipova posloženih treninga. Također, možeš odrediti želiš li lagan, srednje težak ili težak trening, a svoj progres možeš pratiti na kalendariću. Super je što nudi video objašnjenja vježbi, pa ne možeš fulati s točnim izvođenjem pojedinog čučnja.

6. Down Dog: Great Yoga Anywhere - besplatan download i korištenje

Početnici yogiji oduševit će se ovom aplikacijom za jogu, jer kod svakog korištenja nude ti novu vinyasa sekvencu za isprobati. Super je jer nudi vokalno vodstvo kroz vježbe i odgovarajuću playlistu za svaki trening, tako da dobiješ osjećaj kao da si na satu joge umjesto sama kod kuće.  | Autor: miss7 miss7

7. Aaptiv - besplatan download/9,99 mjesečno korištenje

Ova aplikacija je idealna za trkače, bicikliste i ine kardio vježbače jer nudi vokalno vođenje kroz pregršt treninga, gdje ti doslovno treneri u uho govore što da radiš. Možeš raditi custom tjelovježbe ovisno o tome koliko vremena imaš i koliko si u stanju žustro vježbati.

8. Ab & Core Sworkit - besplatan download i korištenje

Želiš li killer abs i čvrsti core, ovo je app za tebe. Svakodnevno nudi različite tipove treninga koji se narihtavaju na temelju toga koliko minuta imaš za vježbanje, a možeš izraditi i cijeli custom trening.

9. Freeletics Body Weight - besplatan download i korištenje

Kao što ime govori, ovo je za ljude koji vježbaju samo s težinom vlastitoga tijela, što znači da ti teretana nikako ne treba. Možeš birati između 10-30 minutnih treninga, nakon kojega ti se nudi mali fitness test koji moraš proći da bi došla na viši stupanj. Tvoj virtualni trener će ti napraviti tjedne planove vježbanja, koji će biti prilagođeni tvojim mogućnostima i ciljevima. 

10. Pilates Anytime - besplatan download/18 dolara mjesečno korištenje

Uz ovaj app, lako ćeš shvatiti svaku pilates vježbu koja može zvučati itekako zahtjevno. Prvo ti objašnjava baš svaki korak kako bi ga u potpunosti shvatila, a onda kada si spremna na trening, možeš izabrati jedan od 2500 treninga, među kojima se nalaze različite vrste pilates vježbi.  | Autor: miss7 miss7

Photo: instagram @taytay_xx

Komentari 0