Life&style

Nekad i sad: Victoria i David Beckham rekreirali su svoje vjenčanje otprije 25 godina: isti ljubičasti outfiti, ista prijestolja

  • Bilo je to vjenčanje koje je cijeli svijet čekao - a veliki dan Davida Beckhama i Victorije Adams nije razočarao
  • Danas, 25 godina kasnije, njihova raskošna proslava zasigurno je ušla u knjigu slavnih kao jedno od najslikovitijih vjenčanja 
  • Raskošne haljine, prvo javno pojavljivanje malenog Brooklyna, Spice Girls i brojni slavni gosti, i da, ljubičasta odjeća i prijestolja za mladenku i mladoženju

Prošlo je točno 25 godina otkako su najotmjenija pop zvijezda 90-ih, Victoria Adams, te najzgodniji britanski nogometaš, David Beckham, postali muž i žena, a to je, naravno, učinjeno sa stilom. Za godišnjicu braka je Victoria (i David također na svom profilu) objavila na Instagramu fotografiju na kojoj ona i njen dragi sjede na „tronu“ u ljubičastim odijelima sa vjenčanja. I jako im dobro pristaju. No, prisjetimo se malo njihovog glamuroznog vjenčanja…

Vjenčanje za pamćenje 

David i Victoria okupili su gotovo 300 svojih najbližih prijatelja i obitelji u dvorcu Luttrellstown, prekrasnoj lokaciji u blizini Dublina u Irskoj, 4. srpnja 1999. godine.

Smješten na imanju od 560 hektara s vlastitim terenom za golf, dvorac je bio savršeno mjesto za tako ekskluzivan događaj. Okruženi visokim kamenim zidom kako bi spriječili navalu paparazza, par i njihovi gosti imali su privatnost i prostor za opuštanje i uživanje nakon višemjesečnih priprema.

I kakav je zapanjujući prizor dočekao goste kad su stigli, zahvaljujući preciznom planiranju cijele stručne ekipe! Razmišljalo se o svakom sitnom detalju. Svježe jabuke bile su ušivene u bršljane duž ograda glavnog stubišta dvorca – mukotrpno probušene kako bi pustile svoj miris kroz prostor. Stvorena je prekrasna šetnica puna lišća, koja se protezala od francuskih prozora knjižnice preko fino njegovanih travnjaka do golemog nadstrešnice gdje će se kasnije tog dana održati prijem i ples.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by COUNTRYWILD (@mrsjpage)

Obitelj i prijatelji 

Kad su se obitelj i gosti počeli okupljati oko 15 sati, Viktorijin, ali i Davidov otac, razmišljali su o tome što su sve njihova voljena djeca učinila da ostvare svoje snove.

Davidov tata, Ted, rekao je da nikada nije mogao zamisliti da će dan vjenčanja njegova sina biti ovako spektakularan. „To je jednostavno nešto posebno – bajka“, rekao je. „Victoria je apsolutno ljupka djevojka i jako sam ponosan na njih dvoje."

Victorijin otac, Tony, priznao je da ga je posljednjih nekoliko sati koji su prethodili vjenčanju rasplakao. „Kad sam ranije otišao u šator s Victorijom, orkestar je uvježbavao 'Goodbye' (posebna verzija hita 'Spice Girls') i postao sam toliko emotivan da smo se morali zagrliti”, rekao je. „Zapravo, postao sam toliko emotivan da sam morao uzeti bicikl i voziti se oko terena za golf kako bih se ispuhao! Ponekad mogu biti tvrd i oštar kao čavao, ali danas… vrlo je, vrlo dirljivo.“

Tri djeveruše - Victorijina sestra Louise, tada 22-godišnjakinja, njezina kći Liberty i Davidova mala nećakinja Georgina pojavile su se ubrzo nakon toga. Dvije djevojčice bile su odjevene kao vile, s krilima od paučine i krunama ukrašenim bršljanom i grančicama. Louise je nosila haljinu Stelle McCartney za Chloé, s pripijenim krem korzetom ukrašenim bakrenim i zlatnim cvjetovima i dijamantima, te dugom krem suknjom izrezanom na preponu.

 | Autor: Instagram @davidbeckham Instagram @davidbeckham

Zatim su došle druge Spice Girls – Emma Bunton, Mel C i Mel B, plus njezin tadašnji suprug Jimmy Gulzar i beba Phoenix Chi – čime je kompletiran ekskluzivni popis od samo 29 uzvanika koji su bili pozvani da prisustvuju ceremoniji u Ivyju, maloj kapelici. Smještena iznad potoka nekih 500 metara od glavnog dvorca, bilo je to prvi put da je vjenčanje održano na ovom mjestu. 

Vjenčanje superbogataša Možda vas zanima Kad se žene najbogatiji, unajmi se cijeli grad! Romantični Portofino, na primjer, i nije pjevala Maja Šuput Rubrika Life&style Life&style

U 16 sati došlo je vrijeme da biskup od Corka, velečasni Paul Colton, vjenča dvije zvijezde. Pet minuta kasnije od planiranog, Victoria je stigla i gosti su prvi put vidjeli njezinu zapanjujuću vjenčanicu Vere Wang. Kreacija bez naramenica u boji šampanjca svima je oduzela dah. Ispod pune suknje A-kroja nosila je podsuknju izrađenu od 50 metara tila. Izrađena od Clerici Duchess satena, imala je pripijeni steznik bez naramenica.

Kako bi upotpunila izgled, Victoria je nosila prekrasni dijamantni i zlatni dijadem Slima Barretta, draguljara koji je izrađivao komade za pokojnu princezu od Walesa. Odlučila je da neće nositi tradicionalni vjenčani buket, a umjesto toga odabrala je prirodni izbor zelenih bobica, jabuka, bršljana, kupina i malina.

David, koji je čekao u kapelici sa svojim kumom, suigračem iz Manchester Uniteda Garyjem Nevilleom, nosio je krem odijelo engleskog dizajnera Timothyja Everetta, njegov krem sako do koljena preko kremastih hlača, zajedno sa zlatnim i krem prslukom, krem košuljom i kravatom, kremastim cilindarom i krem čizmama Manola Blahnika. Nosio je i blistavu Cartierovu dijamantnu narukvicu, dar njegove mladenke.

Kad su njihovi zavjeti izmijenjeni i čitanje završeno, biskup ih je proglasio mužem i ženom, a David se nagnuo i nježno poljubio Viktorijino desno rame.

Sretni mladenci spektakularno su ušli niz raskošno stubište u dvorac dok je pijanist svirao melodiju iz 'Ljepotice i zvijeri'. Par je objasnio da vole slušati pjesme iz Disneyjevih filmova i da im je ovo jedna od omiljenih. „Nema sumnje da će se ljudi pitati tko je od nas Ljepotica, a tko Zvijer“, izjavila je Victoria.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, David i Victoria Beckham

Ljubičasta odijela na tronu

Kad su ušli u veliki šator, gosti su se divili spektakularnim cvjetnim aranžmanima u tri boje: tamnocrvenoj, zelenoj i ljubičastoj, koje su stvarale kraljevski štih. Victoria je tražila da se zidovi prekriju stablima breze i lišćem kako bi izgledalo kao da konobari izlaze iz šume - u skladu s njihovom temom u stilu Robina Hooda za taj dan.

Mladenci su se presvukli u ljubičastu odjeću i sjedili na prijestoljima na uzdignutoj „svadbenoj niši", u pratnji uspavanog Brooklyna. 

A sada, 25 godina od njihovog vjenčanja, Victoria je objavila fotografiju na kojoj ona i David sjede u ljubičastoj odjeći sa vjenčanja na „kraljevskim“ stolicama. I, ruku na srce, haljina i odijelo dobro im stoje. Objava je u nekoliko sati sakupila gotovo milijun lajkova, a komentari (i nekih poznatih osoba) još se nižu jedan za drugim. „David, ti si poput skupog odležanog vina“, „Nevjerojatno, već 25 godina braka i oboje izgledate fenomenalno“, „Još vam savršeno stoji odjeća!“, „Kralj i kraljica!“, samo su neki od komentara. 

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, David i Victoria Beckham

Možda vas zanima Matea Ibanez nosi bijeli kombinezon domaćeg brenda koji bez problema može proći i kao vjenčanica Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram @davidbeckham
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    dugo su skupa,,