Life&style
Serija 'Monsieur Spade', Clive Owen

Nekad ga je glumio Humphrey Bogart, sad Clive Owen. Kao slavnog detektiva Sama Spadea gledat ćemo ga u krimi seriji

  • Početkom sljedeće godine gledat ćemo Clivea Owena, slavno lice malih i velikih ekrana, u ulozi detektiva, liku koji mu savršeno odgovara 
  • Glumit će privatnog istražitelja Sama Spadea u novoj seriji 'Monsier Spade'
  • Lik Sama Spadea temelji se na istoimenom liku iz romana 'Malteški sokol' Dashiella Hammetta, kojeg je, između ostalih, na filmu utjelovio legendarni Humphrey Bogart

Početak 2024. godine i dalje nastavlja obećavati kad je riječ o novim naslovima filmova i serija. Jako nas veseli serija 'Monsieur Spade' koja će se početi prikazivati u siječnju. Clive Owen glumi poletnog privatnog istražitelja Sama Spadea, prisiljenog napustiti opuštenu svakodnevicu mirovine na jugu Francuske i vratiti se na posao detektiva kako bi riješio neka ubojstva, što nam najavljuje i trailer za AMC-jevu seriju.

U ovoj kriminalističkoj seriji također će gostovati Alfre Woodard i Dean Winters, koji će glumiti Virginiju Dell i oca Matthewa.

Radnja serije

Radnja serije 'Monsieur Spade' smještena je u 1963. godinu kada legendarni privatni detektiv Spade (Owen) uživa u ležernoj mirovini na jugu Francuske. Ali, glasine o povratku starog protivnika sve mijenjaju.

Šest voljenih časnih sestara brutalno je ubijeno u lokalnom samostanu. Dok grad tuguje, tajne se pojavljuju i uspostavljaju se novi tragovi, a svi oni imaju Spadea, u svom šeširu i kaputu, koji povezuje mjesto zločina s tajanstvenim djetetom za koje se vjeruje da posjeduje velike moći.

'Wednesday', Jenna Ortega Možda vas zanima Hoćemo li i dalje gledati 'Wednesday' i ostaje li uopće na Netflixu? Evo što se zna o drugoj sezoni serije Rubrika Life&style Life&style

„Svi, od Vatikana do francuske obavještajne službe i do CIA-e, love ovog klinca. Ovo je pokvarilo moj mir“, žali se iznervirani Spade u jednom trenutku u traileru, jer je ovo poremetilo njegovu svakodnevnu rutunu: sklonost da gol pliva u luksuznom bazenu i progoni lokalne, seoske ljubavnike. Očito je da nevolja dolazi.

 | Autor: AMC AMC Foto: AMC, serija 'Monsieur Spade', Clive Owen

Seriju od šest epizoda zajednički su kreirali, napisali i bili izvršni producenti dobitnik Emmyja Scott Frank ('Kraljičin gambit'), koji je također redatelj, i Tom Fontana. 'Monsieur Spade' sniman je na lokacijama u Francuskoj, a u seriji glume i Cara Bossom, Denis Ménochet, Louise Bourgoin, Chiara Mastroianni, Stanley Weber, Matthew Beard, Jonathan Zaccaï i Rebecca Root, Barry Levinson, Teddy Schwarzman, Michael Heimler. 

 | Autor: AMC AMC Foto: AMC, serija 'Monsieur Spade', Clive Owen

Ovu kriminalističku dramu producira Black Bear uz koprodukciju Haut et Court TV-a i Canala+. FilmNation Entertainment bavi se međunarodnom distribucijom izvan Sjeverne Amerike pa još moramo malo pričekati konačnu vijest gdje ćemo sve moći pogledati seriju. 

Elizabeth Debicki, serija Kruna Možda vas zanima "Plakali smo kad je Diana poginula i plakali kad smo to vidjeli na ekranu" kažu glumci 'Krune' koja kreće sutra Rubrika Life&style Life&style
Photo: AMC
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    bogart je kralj