Life&style
1/18

Neka počne rođendansko slavlje: Najbolji detalji za party!

Koliko god imali godina, bili veliki, mali, stari, mladi po broju svijećica na torti ili samo duhom, željeli skrivati ili ponosno nositi svoje godine, toliko su zapravo rođendani lijepi.

To je dan u godini koji je samo vaš, nema tog blagdana u godini, praznika, događaja, festivala, datuma koji bi na simboličkoj vezi bio toliko važan kao baš taj vaš datum. I zato ga treba proslaviti. Hoćete li se odlučiti za veliko pompozno slavlje s gomilom uzvanika u raskošnom restoranu, lepršavo veselo slavlje na vikendici ili samo kavu i kolač kod kuće... kako god bilo, savjetujemo vam da prostor barem malo dekorirate i unesete vlastiti, slavljenički duh. Šareni baloni, girlande, lampioni, lampice, svjećice, pomponi, baloni od helija, papirnati konfeti nisu rezervirani samo za dječje rođendane, pa je naša velika preporuka da prije organizacije rođendana pogledate što se sve nudi za dekoraciju prostora u specijaliziranim trgovinama.

 | Autor: arhiva arhiva

Odličan izbor možete naći u web shopovima partypops.hr, pompomland.com, 2have2hold-shop.com.
Osim šarenih balona, zastavica, girlandi, jednokratnih tanjura, čaša, pribora za jelo, obratite pozornost na razne sitnice kojima možete “začiniti” slavlje te dodatno opustiti i razveseliti društvo. Brkovi, usnice, šaljivi natpisi, panoi za fotografiranje samo su dio popularnih rekvizita koji su idealni za odlične rođendanske fotografije koje će, pretpostavljamo, vaši uzvanici s veseljem dijeliti po Instagramu, Facebooku i ostalim društvenim mrežama. Dobre fotografije i fotogeničnost prostora još su jedan u nizu razloga zašto se za rođendansku dekoraciju treba potruditi malo više, a naša preporuka je da za početak odredite stil i ugođaj koji želite postići te da lagano krenete u njihovu dekonstrukciju, a potom konstrukciju. Primjer 1. Želim lepršavo slavlje na otvorenom koje podsjeća na vrtne zabave iz američkih filmova. Postavite si pitanje: Što mi treba? Odlična lokacija, roštilj, hrana, piće, tanjuri, beštek, baloni i tu većinom ljudi završe s organizacijom i dekoracijom. Tu stvar zapravo tek počinje. Osmislite scenarij, dobro proučite prostor i onda krenite u slaganje zona, a potom i u osmišljavanje slavljeničkog stola, prostora za aperitiv, prostora za ples, zone za odmor i opuštanje... Nastojte da kompletan prostor ujednačite po boji i stilu te da u kompletan prostor unesete slavljenički duh. 


 | Autor: arhiva arhiva

Lampice, lampioni, solarne svjetiljke, svijeće, lučice dat će poseban ugođaj veselja i romantike, a u trendu su i zastavice i girlande zbog kojih će vaša proslava biti neodoljiva.
Drugi trik kojim ćete najviše postići je da se vrlo jasno stilski odredite. Glamurozno, minimalističko, egzotično, dječačko, slatko, retro samo su neke od opcija i onda u skladu s odabranom temom treba uskladiti sve dekoracije po prostoru. Sve što vam se čini da se ne uklapa u vašu priču, bez milosti maknite, prekrijte, sakrijte. A efektnim i povoljnim dekoracijama istaknite karakter koji želite postići.

 | Autor: arhiva arhiva


Prirodno, umjetno, jeftino, skupo, jednokratno, vintage iz bakine kolekcije... Uopće nije važno! Glavno je da vam se uklapa u priču i dojam koji želite postići. Ljepota dekoriranja zabava je u tome što prostoru trebate pristupiti kao da radite filmski set, dakle, ključno je da je fotogeničan, atraktivan, dojmljiv, zavodljiv na prvi pogled. Imajte na umu da vaš “set” mora izgledati atraktivno jedan dan, zato se ne morate opterećivati kako će nešto izgledati za dvije, tri, pet godina, hoće li se pohabati, izvisiti, izblijediti na suncu. Kupite jednostavno stvari koje vam se sviđaju, bez obzira na boju, materijal, način održavanja... A glavni kriterij uz estetiku neka vam bude i cijena.

Stvorite magiju!

Naša preporuka je da si u početku odredite budžet koji mislite potrošiti na dekoracije, a jednako tako da budete kreativni i štedljivi te da puno sitnica izradite sami. Instagram je pun genijalnih blogerica koje na vrlo zanimljiv i jednostavan način dekoriraju hranu, a internet krcat raznih kreativnih tutorijala koji će vam pokazati kako razne dekoracije možete izraditi i sami. Stvorite magiju uz pomoć dekorativnih, jednostavnih, jednokratnih stvari. Šarene atraktivne tkanine, trakice, vrpce, kartoni na kojima ćete pisati zgodne porukice... sve je to vaše tajno oružje kojim skrivate nepravilnosti i stvarate magiju slavlja. Ziherice, pribadače, uže, selotejp vaši su tajni sastojci koje uvijek morate imati pri ruci. No, kao i kod savršenog make-upa, tako je i kod savšenog partyja, najvažniji sastojci su osmijeh i dobro raspoloženje.
I zato sretan vam rođendan svima, a pogotovo mome malom dječaku koji uskoro ima dvije godine.

U galeriji pogledajte detalje za super rođendanski provod!


Photo: arhiva

Komentari 0