Life&style 01. siječnja 2019.

Nego, koliko neradnih dana ćemo moći spajati u 2019. godini?

Thinkstock.

Mi Hrvati poznati smo po tome da volimo spajati dane kako bismo imali produžene vikende. Od 13 državnih praznika i blagdana koje imamo u Hrvatskoj, iduće godine možemo računati na 11 neradnih dana, kao što je bio slučaj i ove 2018. godine.

Nova godina samo što nije pokucala na vrata, a moramo priznati da već gledamo kalendar da vidimo kako će 'pasti' blagdani i državni praznici 2019. godine. Nije tajna da već sad planiramo produljene vikende i smišljamo načine kako uz godišnji odmor dobiti što više slobodnih dana.

Sama Nova godina pada na utorak, a nakon nje su Sveta tri kralja, 6. siječnja, koji padaju u nedjelju. Ipak prvobitno razočarenje što nećemo imati slobodan dan bit će manje kad zbrojimo koliko slobodnih dana možemo skupiti u godini od koje već sad imamo velika očekivanja. 

Možda vas zanima... Isprobale smo proizvod koji se proda svakih 1,8 sekundi Rubrika Beauty Beauty

Nakon novogodišnjeg odmora nećemo moći spajati dane kako bismo imali produljeni vikend sve do Uskrsa kad smo taman umorni da bi nam koji dodatan slobodan dan jako dobro došao. 

Uskrs 2019. će za razliku od 2018. godine biti dosta kasno, tek 21. travnja, pa ćemo odmarati na Uskrsni ponedjeljak. Iduće odmaranje slijedi već za desetak dana na Praznik rada, točnije 1. svibnja. Kako on pada u srijedu, uz dva dana godišnjeg odmora možemo dobiti pet slobodnih dana! To je divna vijesti bilo da odlučimo spojiti dane početkom ili krajem tjedna, ovisno o preferencijama. 

Možda vas zanima... U čemu spavate ti i tvoj muškarac i što to govori o vašoj vezi? Rubrika Love&Sex Love&Sex

U lipnju imamo čak tri praznika pa je on mnogima omiljeni mjesec jer se često ti praznici mogu spojiti i tako dobiti čak cijeli tjedan. A ako još bude dovoljno toplo pa da se može skoknuti na more... Tijelovo 2019. godine će biti 20. lipnja što je u četvrtak, zatim slijedi Dan antifašističke borbe, koji, nažalost, pada u subotu, a na kraju tu je i Dan državnosti 25. lipnja, u utorak. Uz dva dana godišnjeg odmora, dođe se do lijepe brojke od 6 neradnih dana u lipnju. 

 

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza donosi nam još jedan produženi vikend u kolovozu jer on pada na ponedjeljak. Idealan je ako želiš produljiti godišnji odmor ili početkom godišnjeg dobiti jedan dodatni dan. Već deset dana kasnije obilježavamo blagdan Velike Gospe koji pada u četvrtak. Uz dan godišnjeg, dobiješ četiri dana odmora - ne zvuči nimalo loše. 

Možda vas zanima... Za ova 4 znaka će 2019. biti godina velikih promjena. Jesi li među njima? Rubrika Life&style Life&style

Dan neovisnosti u utorak 8. listopada bit će nova prilika za spajanje dana i produženi vikend. Zatim slijedi blagdan Svih svetih 1. studenoga što je nova prilika za produljeni vikend jer se u ovom slučaju radi o blagdanu koji pada na petak. 

I idući božićni i novogodišnji blagdani su se lijepo rasporedili kako bi dobili što više neradnih dana. Božić i Štefanje padaju na srijedu i četvrtak. Novu godinu slavimo u srijedu, pa uz malo kalkuliranja i korištenja godišnjeg odmora, možemo dobiti čak 8 slobodnih dana. 

Komentari 0