Life&style

Nećeš vjerovati što će te ove zime održati fit

Dinamičan način života ne ostavlja mnogo vremena za vježbanje i rad na sebi. Otkrili smo kako možeš potrošiti jednaki broj kalorija kao i na zumbi

Što se mora nije teško vrijedilo bi samo u slučaju da moraš pojesti čokoladu koja se kupa u kantici sladoleda, u koju je prethodno Zac Efron izmrvio napolitanke. Dok nas na to netko ne "primori" ili barem izmisli čarobni recept svega ovoga sa 0 kalorija, zakoni fizike od nas zahtijevaju aktivnost koja će iste i potrošiti.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Otkrili smo nekoliko trikova kako spojiti pokrete kojima kvalitetno možeš iskoristiti svoje vrijeme. Možda zvuči kao neka New Age metoda, ali radi se o 3 praktična savjeta zahvaljujući kojima nećeš imati grižnju savjesti ako koji put preskočiš trening. Najvažnije je da u cijelom procesu počneš uživati i na neki način zavoliš kućanske poslove koji se, realno, neće odraditi sami. Iako zvuči nevjerojatno, ovi kućanski poslovi mogu biti, dosad teško izdvojeno - vrijeme za tebe. 

Pranje podova

Mokra krpa, metla i kreni. Već kada počneš za cijeđenjem krpe aktiviraju se rameni, nadlaktični, podlaktični i mišići šake. Ne prestaju raditi ni dok minglaš s metlom kroz dnevni boravak, a pridružuju se i mišići stražnje lože kada u čučnju okreneš krpu na drugu stranu. Ako se odlučiš skroz spustiti na pod i glumiti Pepeljugu, pritiskom krpe na podlogu, odmah ćeš osjetiti trbušne mišiće. Do ljeta ćeš ih izdefinirati bez pomoći dobre vile. 

via GIPHY

Pranje zavjesa

Plank je prošlost. Prava si faca ako iz vešmašine izvadiš mokre zavjese i okačiš ih bez da iti jedan put spustiš ruke. Ako si jedna od onih koje zavjese peru prije blagdana i u proljeće, vrijeme je da provjetriš posteljinu, otirače, stolnjake... Efekt je gotovo isti, rade rameni mišići a i dobar je način da osim prašine istreseš unutarnje frustracije. 

via GIPHY

Peglanje

Jedan od najomraženijih kućanskih poslova može postati spoj psihoterapije i ugodne tjelovježbe. Opeglati hrpu odjeće može se kalorijski mjeriti sa jednim satom cardio treninga. YouTube je prepun audio knjiga i zanimljivih predavanja pa je peglanje, dok trošiš kalorije, idealno vrijeme da se educiraš. Nema više isprike kako nemaš vremena za čitanje knjiga. Osim ako peglaš sa parnom postajom. Phillips se svakako pobrinuo da ti ostane više vremena za neke druge stvari i da usput budeš u trendu dok peglaš. Najnoviji model parne postaje s DynamiQ senzorom omogućuje automatsko ispuštanje pare ovisno o pokretu prilikom glačanja. Ako te prijateljica slučajno nazove za vrijeme peglanja, Philips parna postaja neće pregorjeti odjeću čak i kad zaboraviš glačalo na omiljenoj osjetljivoj tkanini.  Idealna je i za vertikalno glačanje i osjetljive robe koja ima volane ili dijelove tkanine koje je teško glačati polegnute tako da možeš biti u trendu, ispeglane odjeće i naravno fit. 

 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • svjetlana

    tu vrstu rekreacije bi preporučila,,,,svim muškarcima sa šlaufičem oko struka,,,,