Life&style

Ne skrivajte osmijeh: U par koraka do nekoliko nijansi bjeljih zubi

Nemojte si lagati, svatko sanja o zubima koji su za bar jednu nijansu svjetliji nego sad...

Redovito ispijanje kave i vina, ali i uživanje u slasticama ostavili su traga na vašim zubima. Mislili ste da vam samo skupi posjeti stomatologu mogu vratiti blještavo bijeli osmijeh kakav ste imali u djetinjstvu? Varate se...

Sve što vam treba već se nalazi u vašoj kuhinji ili na policama ili u najgorem slučaju na obližnjoj tržnici.

Soda bikarbona

Ovo je možda najpoznatiji preparat koji jamči bjelje zube. Dovoljno je na četkicu staviti malo paste za zube i  umočiti je u sodu bikarbonu te dobro istrljati zube. Naravno, na kraju je potrebno isprati ih vodom. No, važno je spomenuti kako se ovaj postupak ne preporučuje ponavljati više od dva puta mjesečno.

via GIPHY

Kokosovo ulje

Jeste li ikada pomislili kako bi vam obično mućkanje tekućine u ustima moglo izbijeliti zube? Ljubitelji kokosovog ulja tvrde kako je upravo to dovoljno učiniti za nevjerojatan rezultat. Vrijedi isprobati, zar ne?

U žlicu stavite kokosovo ulje te što je duže moguće mućkajte u ustima. Poželjno je oko 20 minuta, ali rezultati bi trebali biti vidljivi i već nakon pet minuta. Ako vam se to čini previše komplicirano možete probati i drugi način. Na četkicu stavite malu količinu kokosovog ulja te detaljno iščetkajte zube.

Jabučni ocat

Ako vas muče mrlje od kave i nikotina ovo je prirodno sredstvo idealno za vas. No, kao i sa svim kiselinama potrebno je biti oprezan. Naime, prečesta upotreba mogla bi vam uništiti zubnu caklinu.

Nakon što zube jednostavno isperete jabučnim octom potrebno ih je dodatno iščetkati pastom bez fluora.

Celer

Da, dobro ste pročitali. Navodno vam žvakanje celera može pomoći u uklanjanju ružnih mrlja sa zubi, a tako ćete očistiti i teško dostupan prostor među zubima.

via GIPHY

Ugljen

Upotrebom aktivnog ugljena rezultati će biti vidljivi već nakon prve upotrebe. Na četkicu stavite malo paste za zube bez fluora te je umočite u aktivni ugljen. Nemojte se zabrinuti kada vaša usta prilikom četkanja postanu crna. Sve će otići običnim ispiranjem vodom, a ostat će jedino nevjerojatna bjelina.

Banane

Točnije, kora od banane. Unutrašnjim dijelom kore od banane masirajte zube i desni u trajanju od barem dvije minute te nakon toga operite zube pastom. Ako ovaj postupak ponavljate redovito, vrlo brzo biste trebali uživati i u prvim vidljivim rezultatima.

Photo: Getty Images

Komentari 0