Life&style
Slatki grijeh, kolač koji se ne peče i ne kuha

Ne peče se, ali i ne kuha! Kolač 'Slatki grijeh' idelan je desert za vruće ljetne dane

  • Tako ti se jede slatko, ali sama pomisao na pećnicu ili štednjak po ovim vrućinama ti kvari apetit?
  • S tobom ćemo podijeliti recept za odličan kolač od vanilije i čokolade koji se uopće ne peče, a niti kuha
  • Sve što trebaš pripremiti su kreme, složiti slojeve i uživati u slatkoj rapsodiji ovog kolača zanimljivog presjeka

Koliko je ukusan kolač 'slatki grijeh' govori mu samo ime, a mnogima je na vrhu liste desertnih osvježenja posebne u vruće ljetne dane baš zato što se ne peče, a niti kuha!

Možda vas zanima ks Rubrika Life&style Life&style

Slaganjem slojeva dobit ćeš finu kombinaciju okusa koja će izvrsno prijati, posebno kada je svježa iz hladnjaka. Presjek ovog kolača također je efektan pa ga možeš i slobodno poslužiti gostima poslije uživanja u zajedničkom jelu. Vjerojatno će teško povjerovati koliko malo vremena ti je trebalo da složiš ovaj fini kremasti kolač.

Kolač koji se ne peče i ne kuha | Autor: Freepik Freepik Kolač koji se ne peče i ne kuha

Evo što će ti sve trebati:

  • 300 g keksa (Petit beurre ili slični suhi keksi)
  • 200 g čokolade
  • 6 žlica ulja
  • 8 žlica mlijeka
  • 2 vrećice instant pudinga od vanilije
  • 500 ml mlijeka
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • Dekoracija po izboru (šlag)

Priprema:

  1. Čokoladu usitni na kockice a zatim joj dodaj ulje i mlijeko. Kombinaciju sastojaka otopi u mikrovalnoj pećnici ili na pari. Otopljen smjesu stavi sa strane da se ohladi.
  2. Puding umuti s mlijekom, dodaj kiselo vrhnje, zatim ga dobro umiješaj u smjesu, a naposljetku i dodaj slatko vrhnje. Sastojci razradi mikserom u finu kremu.
  3. U kalup za kolače 30x20 staviti sloj keksa (ako je tanak nije ga potrebno umakati u mlijeko). Na keks nanesi četvrtinu kreme od pudinga a zatim pola čokoladne smjese. Kalup stavi u hladnjak kako bi se čokoladni sloj stisnuo.
  4. Na čokoladu ponovo stavi četvrtinu kreme od pudinga pa nastavi s keksom, opet s kremom od pudinga, zatim čokoladom, a onda opet  s čokoladom, kremom od pudinga i keksom.
  5. Kolač možeš ukrasiti po želji ili jednostavno završiti sa slojem šlaga.

Dobar tek!
 

Photo: Instagram@lejla.fili

Komentari 0