Life&style

Ne možeš ne zaplakati na video djevojke Elme koja je na Odjel onkologije otišla razveseliti prijatelja

  • Elma Tomić, 17-godišnjakinja koja je pobijedila rak limfoma vratila se na Odjel onkologije i snimila nevjerojatno emocionalan video
  • Došla je kako bi prijatelju s kojim se nekad liječila i kojem se leukemija vratila otpjevala njegovu najdražu pjesmu i tako ga razveselila
  • Pridružili su im se i drugi pacijenti, a ova dirljiva snimka izmamila je suze svima koji su je pogledali

Ne, ne možete pogledati ovaj video, a da ne zaplačete. Objavila ga je jučer Elma Tomić na svom Facebook profilu i vrlo brzo postao je viralan. Snimljen je na Odjelu dječje onkologije zagrebačke bolnice Rebro, a njezin komentar počinje riječima: " Ovim videom želim vam donekle predstavit sve ono o čemu vam pričam, a velika je razlika kada samo čitaš i onda kada vidiš. Ovo je moj odjel, drugi dom reklo bi se." 

Video prikazuje 17-godišnju Elmu kako s prijateljem ispred prozora bolesničke sobe svom prijatelju Valentinu koji tamo leži pjeva njegovu najdražu pjesmu, Say You Won't Let Go Jamesa Arthura, pušta balončiće od sapunice, prolaznici znatiželjno gledaju, snimaju. Valentin, u krevetu, glave bez kose od kemoterapija se rasplakao. Stvarno, samo kameno srce se ne bi rasplakalo s njim.

 | Autor: Facebook/Elma Tomić Facebook/Elma Tomić

U videu koji se nastavlja Elma i prijatelj koji je prati na girati ulaze u Odjel, mali bolesnici se okupljaju, slušaju, neki gledaju kroz vrata svojih soba, pjevaju dalje. No priča je dublja, nisu samo zapavljači meka srca došli slučajno zabaviti djecu na onkologiji. Mlada Elma i sama se lječila na tom istom odjelu; sa 16 godina dijagnosticiran joj je rak limfnih žlijezda, a kad su je zaprimili u bolnicu, Elminoj su mami rekli da nije sigurno da će doživjeti jutro. O Elminom je slučaju tada pisao i miss7. U bolnici bila od rujna prošle godine, liječila se godinu dana, prošla brojne kemoterapije i da, danas je dobro. Ispričala nam je zašto se upravo sad vratila iz čega je na kraju nastao ovaj viralni video.

"Moj prijatelj s kojim sam se lječila na Odjelu ponovno je dobio leukemiju pa smo mu moj drugi prijatelj i ja otišli pod prozor otpjevati njegovu najdražu pjesmu. Bio je to jedini razlog zašto smo se uputili tamo, no kako smo mi pjevali tako su se na prozorima pojavila i druga djeca. Došle su i sestre pa su nas pozvali da uđemo unutra - tamo me svi znaju jer sam se i sama tamo liječila godinu dana. Ušli smo i tako je počeo taj cijeli mini koncert."

 | Autor: Facebook/Elma Tomić Facebook/Elma Tomić

Valentin je bio doista ganut do suza, vjerujemo da je i drugoj djeci to nešto značilo, a kako je bilo samoj Elmi?

"Bilo mi je mrvicu teško zato jer sam u svakome od njih vidjela neki dio sebe dok sam se lječila. Bilo mi je teško, ali opet drago i lijepo što su reagirali, što se smiju, što pjevaju. Znam kako je meni bilo kad sam bila tamo, ovo je bio neki bijeg od stvarnosti. Takvi su trenuci rijetki, jako rijetki. Iskreno mislila sam da nijedno dijete neće imati snage doći do hodnika, ali nekoliko ih je uspjelo. Nisu dugo izdržali, ali su došli, njih nekoliko. Mi tamo smo jako, jako slabi. Jedna je cura došla samo do vrata, drugi su slušali iz kreveta."

Riječi pune podrške pacijentima, njezinoj obitelji kako ih naziva uputila im je u nastavku objave: "Ja vam samo želim ukazati na to koliko ste jaki samim time što ste izašli na hodnik i pjevali bez obzira na sve, a odma zatim i na svemu što svaki dan prolazite, a samo vi znate što je to. Vjerujte mi, sve ovo jednom postaje jučer i čini vas boljim osobama, koliko god sad nezamislivo bilo, uskoro pjevamo negdje vani, slaveći pobjedu jednu po jednu. Vi ste moja malena snažna obitelj, i znajte da uvijek možete računati na mene. ♥️ I slabi jači smo. Zapamtite to.

 | Autor: Pixsell/Emica Elvedji Pixsell/Emica Elvedji

Elma danas, na predavanju prije nekoliko dana kad je pričala o svom iskustvu s rakom

Video nabijen emocijama možeš pogledati na njezinom profilu, a ova mlada, hrabra, draga i nevjerojatno mudra djevojka za kraj nam je rekla: "Vjerujem da im je bilo drago" kaže ona. "Sutradan su mi poslali poruku, hvala što si bila. Bilo je lijepo, u globalu vrlo lijepo. Valentin je bio ganut, plakao je i nije mogao vjerovati. Tek je navečer došao k sebi i poslao mi poruku "Vi niste normalni!", a Elma je na Facebooku iskoristila priliku da nas sve podsjeti kako i gdje donirati Zakladi dječje onkologije i hematologije pa i mi prenosimo podatke:

DJEČJA ONKOLOGIJA REBRO
Ksaver 210, 10000 Zagreb
HR7323400091110973865
SWIFT: PBZGHR2X
Link zaklade: https://www.zdor.hr

Photo: Facebook/Elma Tomić

Komentari 0