Life&style

Ne može jednostavnije: Evo kako možete izbjeći zimsko debljanje!

Gdje god pogledate okružuju vas slastice zbog kojih vam rastu zazubice, a u smjeru vage ne smijete ni pogledati...

Francuska salata, kremasti kolači, pa još malo suhih, sočno meso... Ma, znate već kako izgleda meni svakog blagdana u vašem domu. U tim trenucima zaboravljate na pravila poput "prvo slano pa tek onda slatko" i prepuštate se hedonističkom uživanju u očaravajućim zalogajima. Ne jedete ni tri ni pet puta dnevno nego otprilike bezbroj, a umjesto da izbjegavate ugljikohidrate objeručke ih prihvaćate u veeeelikim količinama.

No, kasnije slijedi trenutak kad "ne možete vagi pogledati u oči", ali ni vlastitom odrazu u ogledalu.

Ako ne želite i nakon ovih blagdana (opet) proživljavati isti ovaj scenarij, vrijeme je da naučite kako izbjeći debljanje karakteristično za zimske mjesece.

via GIPHY

Utješite se

Ne, ovo ne znači da morate odmah pohitati u zagrljaj ljubavi svog života. Iako, ako iz nekog razloga i to pomaže u održavanju vitke linije - slobodno. 

No, vratimo se na temu... Umjesto da se nekoliko puta dnevno "nagradite" masnim i kaloričnim zalogajima radije posegnite za zdravim grickalicama. Kokice, orašasti plodovi ili čips od kelja su odlična alternativa.

Jedite prije nego odete van

Ako je i vaš grad krcat adventskim štandovima s kuhanim vinom, fritulama i kobasicama, bilo bi pametno da se najedete prije nego izađete iz svog doma. Tako ćete izbjeći nepotrebno prejedanje.

Začini su vam prijatelji

Cimet, muškatni oraščići i slični dodaci će obogatiti vaša jela, ali i učiniti čak i najobičnije žitarice puno ukusnijim i primamljivijim. Toliko da biste mogli zaboraviti na kolače koji vas zovu iz kuhinje...

Photo: Getty Images

Komentari 0