Life&style 28. studenoga 2019.

Ne čekajte da vam sreća zakuca na vrata, sami je stvorite

Ne čekajte da vam sreća zakuca na vrata, sami je stvorite

Ako su vam kućni tulumi bljedunjavi, a poslovni domjenci mlitavi, bio bi dobro, kad bi to bilo moguće, da pozovete Anitu Vukušić Crevar da vam ih organizira, a Janu Fabijanić da napravi poticajno ozračje. Koliko dobro to rade njih dvije, uvjerili su se gosti INSPIRACIJA održanih 27. studenog u MM kantini.

 | Autor:  | Autor:

Tijekom ove godine društveno-kulturno događanje "Inspiracije" steklo je status uglednog i poželjnog zbivanja, kako za predstaviti se, tako i sudjelovati. Na posljednjima su o svom radu i životu govorile tri sjajne žene: Danijela Večerinović, pjevačica; Jana Bergoč Blažević, vlasnica brenda "Gift Angel"; Željka Maras, direktorica brenda "Jedem doma". Nije slučajno što su za predstavljanje odabrane tri poduzetne žene jer Anita Vukušić Crevar, vlasnica tvrtke "Sport Educa", uvijek nastoji podržati žene koje su se vlastitim darom i radom uspjele afirmirati na tržištu.

 

 | Autor:

 | Autor:

Razvedeni prostor MM kantine, koji je osmišljen tako da stvara osjećaj zajedništva i dijeljenja – od osmijeha do hrane, bio je plodno tlo za inspirativne razgovore i zabavu. Doduše, onima koji su došli ravno s posla, trebala je razbuđujuća espresso kava iz Philipsovog aparata LatteGo ili moćni koktel s njom koji je kreirao Filip Lipnik.

 | Autor:

 | Autor:

Možda joj ne znate ime, ali glas Danijele Večerinović sigurno vam je negdje u uhu – već dvadesetak godina ona je glazbenica i spikerica, pjeva prateći vokal za najpopularnija imena, nastupila je barem pet puta (ne sjeća se) na Eurosongu, u crtićima je dala glas brojim junacima, snima reklame, pjeva gdje stigne… Jana Fabijanić, moderatorica, smatra da je Danijela glazbena diva. Premda je po struci ekonomistica i bavi se i marketingom, Danijela je rano prepoznala svoj pjevački talent, pa se na nagovor prijateljica u srednjoj školi prijavila na natjecanje. Pobijedila je, a potom ju je Jacques Houdek pozvao da pjeva prateći vokal u Saxu. Sve ostalo je legenda. Kaže da je eklektična u glazbenom ukusu – bez obzira na žanr, voli dobru muziku u kojoj ima života. A kako publika reagira na njezin baršunast glas i promišljenu izvedbu, bilo je jasno i u MM kantini: ovacijama. Uz pratnju Regisa Katie, klavijaturista iz Francuske koji već deset godina živi ovdje i gradi glazbenu karijeru, mogli smo čuti nekoliko evergreena koji su zažarili raspoloženje publike.

 | Autor:

 | Autor:

 | Autor:

 | Autor:

A u primisli se javi: te tri sjajne žene idealne su da ih upamtimo za nadolazeće blagdane jer: jedna može odraditi darove, druga nas zabavljati na tulumu, a treća nahraniti sva gladna usta. One nisu čekale da im sreća pokuca na vrata, nego su zasukale rukave.

U predahu su svi mogli kušati izbor iz delicija MM kantine – poznati su po tome što dobavljaju najbolje namirnice i vina iz cijeloga svijeta, od francuskih kamenica do japanske kobe govedine, od španjolske janjetine do svježe ribe i rakova…

 | Autor:

Možda će se jednoga dana nešto od toga naći i u darovima koje za druge kreira Jana Bergoč Blažević, vlasnica brenda "Gift Angel". Naime, Jana, inače majka troje djece, pokrenula je taj posao jer je u sebi prepoznala poriv da usrećuje druge. Kad nekome morate nešto darovati, a nemate ideju ili vremena za kupnju, javite se Jani, kažete joj koliko imate novaca, u osnovnim crtama kakva je osoba koju želite razveseliti i na koju adresu treba dar dostaviti. Dakako, dar možete i sami preuzeti. Da, samo to jer Jana ima špurijus za želje, ali i svoje male proizvođače kojima je vjerna. Diskrecija i povjerenje najveći su aduti Gift Angela zbog kojih se klijenti često vraćaju, a usmenim preporukama zadovoljnih kupaca posao se i dalje širi, bez velikih ulaganja u promidžbu. Da pri odabiru poklona detalji čine razliku najbolje se vidi po popisu najtraženijeg asortimana poput sojinih svijeća, prirodne kozmetike, cijenjenih delikatesa, vrhunskih vina, ručno izrađenih proizvoda, unikatnih cvjetnih dekoracija i ostalih stvarca koje nikad nisu iz masovne, industrijske proizvodnje nego imaju čar jedinstvenosti. Jana kaže da joj dostave ponekad budu ispunjene emocijama i ganućem, kad je npr. dar kojim se traži oprost, kad dostavlja košaru u rodilište, kad netko tko živi daleko nije zaboravio rođendan drage osobe. S jednakom posvećenošću Jana radi i poslovne darove za razne tvrtke.

I  | Autor:

 | Autor:

dok su se s otvorenog kuhinjskog pulta MM kantine širili zamamni mirisi od pripreme delicija iz asortimana gotove i polugotove hrane brenda "Jedem doma", upoznali smo Željku Maras, osnivačicu i direktoricu. Željka je žena od nekoliko karijera: bavila se novinarstvom, pa marketingom i propagandom, radila u brodarstvu… Onda je 2015. krenula u samostalne poduzetničke sfere. Prvo je organizirala drugima da ih po povratku s posla doma čeka zdrav, svježe kuhan obrok od kvalitetnih sastojaka, da bi poslije nekoliko godina shvatila kako je bolje ponuditi istu uslugu većem broju ljudi – sve više je onih koji su osvijestili da nije svejedno što unosiš u sebe. Zato danas "Jedem doma" nudi dvije vrste proizvoda: visokokvalitetna polugotova delikatesna jela koja treba samo zagrijati ili ispeći; te dnevne obroke u tri varijante (klasik, vegan i keto), koje dostavljaju na vrata brojnih ureda i kućanstava. Željka kaže: "Naša ekipa mladih kuhara i kuharica obožava to što radi. Misija nam je vratiti običaj blagovanja kod kuće, ali vam pritom maksimalno skratiti vrijeme nabave namirnica i kuhanja. Želimo pokazati da za zdrav i kvalitetan dnevni obrok ne treba mnogo vremena i gomila posuđa. Usto, rušimo uvriježeno mišljenje da je ono što je zdravo – neukusno. Svi naši obroci su pravi gastronomski doživljaj." Tako primjerice, ni u jednom njihovom jelu nema bijelog pšeničnog brašna ni rafiniranog šećera (da, čak ni u desertima!), a maštovita priprema, kao što su pohanci u prosu, čini ih privlačnima i izbirljivima i djeci. Njihov trenutačni hit su koncentrirani riblji i mesni temeljci od koji za nekoliko minuta dobijete ukusan i zdrav objed. Jedna gošća iz publike šapnula mi je svoju tajnu: naručuje hranu iz "Jedem doma" kad joj dolaze prijatelji na druženje: zato da se može baviti njima, a ne kuhanjem i rajnglama. Dobar savjet!

 | Autor:

 | Autor:

 | Autor:

 | Autor:

I dok su gosti zadovoljno oblizivali prste nakon kušanja delicija, a DJ Burqué zagrijavao prste, u općem veselju podijeljeni su pokloni: od ulaznica za koncert London Calling Funkalicious night – Rick Leon James trio u organizaciji Jazz and Wine Festivala, preko originalnih adventskih vijenaca ili aranžmana iz Idea Factory Florist od Ivane Cvetković i radionica modnog dizajna Andree Cmrečki, pa do poklon-paketića vrhunske kozmetike Jane Iredale. Svatko je dobio i časopis The list, za lijepe stvari i pozitivne teme u kojem su predstavljene i "Inspiracije".

 

 | Autor:

 | Autor:

 

Uz hitove za sva vremena i vibrantnu energiju DJ-a Burqué, koktele od gina Hendrick's i pitka Kutjevo vina, zabavljalo se do dugo u noć na sve tri razine MM kantine. I svi su rekli: doći ćemo opet po inspiraciju i radost.

 

Komentari 0