Life&style

Naučite kupovati kozmetiku racionalno i uštedite novac

Vaša kozmetička torbica prepuna je proizvoda koje ste kupili impulzivno i iskoristili tek jednom? Pročitajte naše savjete kako vam se to ne bi ponovilo

Uvijek biti besprijekorno dotjerana ne mora značiti da trebate biti u minusu i imati kupaonicu prepunu proizvoda koje ne koristite. Parfumerije i drogerije nevjerojatno su primamljive, ali ako želite prestati bacati novac i gomilati proizvode koje ne koristite, držite se ovih savjeta.


Bolje jedan dobar proizvod nego deset loših
Često nam je puno dati određeni iznos za proizvod za koji znamo da je odličan, ali bez problema kupujemo hrpu balzama za usne, gelova za tuširanje, pilinga, ruževa na sniženju u čudnim bojama i lakova u minijaturnim pakiranjima. Kad se sve to zbroji, vjerojatno stoji i više od malo skuplje maskare ili ruža o kojem sanjate.


Pratite sniženja
Većina drogerija i parfumerija često ima akcije na određene brendove i proizvode, s popustima i do 30 posto. Dovoljno je samo pratiti njihove Facebook stranice ili baciti oko na reklamu koju ste dobili u poštanskom sandučiću. To je najbolji način da uštedite novac na kozmetičkim proizvodima.

 | Autor: Getty Images Getty Images


Osmislite plan njege i šminkanja
Ako ste jedna od onih osoba koje u parfumeriji kupuju sve što im izgleda lijepo, stanite i dobro razmislite. Hoćete li uistinu koristiti serum koji se nanosi svaki dan ispod kreme? Imate li već mlijeko za skidanje šminke koje niste potrošili ni do pola? Možete li u isto vrijeme koristiti i losion, i gel, i micelarnu vodu? Hoćete li uistinu nositi tirkizno sjenilo i ljubičasti eyeliner? Prvo dobro pogledajte što imate u kupaonici i zaključite što stvarno koristite, a tek poslije toga krenite u shopping.


Čuvajte se sumnjivih i lažnih proizvoda
Jedno je kupiti maskaru kada parfumerija ima sniženje na sve takve artikle, ali kupovanje pudera koji već na prvi pogled izgleda sumnjivo čisto je bacanje novca. Kupujte samo nove proizvode kojima isticanje roka trajanja nije ni blizu. Ni lažnjaci nisu neka ušteda – naprotiv, kvalitetom nisu ni blizu originala, a često sadrže i supstancije koje mogu izazvati alergije i prištiće.


Nađite “dnevni” parfem
Ako je vaš najdraži parfem poprilično skup, pronađite jeftiniju varijantu koju ćete nositi na posao i tijekom dana. Odlične mirise po pristupačnim cijenama danas imaju brojni “high street” dućani, ali i parfumerije s prirodnom kozmetikom. Za dnevne opcije možete izabrati i mirisni losion za tijelo.
 

Photo: Getty Images

Komentari 0