Life&style

Naš kolumnist Domagoj Knežević ima svoju prvu knjigu - i više je nego Ok

  • Vidimo po reakcijama da čitateljice vole kolumne našeg miss7 blogera i kolumnista Domagoja Kneževića 
  • Zato, imamo dobru vijest - Domagoj je izdao svoju prvu knjigu naslova „Ma bit će ok“
  • "Ideja oko stvaranja knjige bila je želja da čitanje ove knjige bude mala pauza i odmak. Mali odmor. Potrebno je ponekad usporiti, prespavati, sagledati situaciju drugim očima, ali neka vas nikad ne napušta optimizam jer uvijek može i gore pa neka moja često korištena poštapalica „Ma bit će ok“ bude i vaš „lajtmotiv“, rekao je autor

Naš kolumnist Domagoj Knežević objavio je svoju prvu knjigu 'Ma bit će ok', a ideja o knjizi nastala je nakon dvije godine redovitog pisanja i objavljivanja kratkih priča i kolumni. 'Ma bit će ok' svojevrsna je kompilacija, 'the best of' autorovih 50 najdražih tekstova vezanih uz teme s kojima se svi mogu poistovjetiti i u kojima će čitatelji barem na tren prepoznati i sebe. 
Obitelj, djeca, brak, odgoj, svakodnevica... ona koja podjednako uključuje kvar kuhinjskog bojlera, odlazak u shopping s boljom polovicom, avantura zvana godišnji odmor, krediti, hipoteke… perpetuum mobile svađe s kćerima tinejdžericama – samo su neke od tema koje ćeš pronaći u ovoj knjizi. 

 | Autor: Vedran Tolić Vedran Tolić

Zanimljivo je kako se autor odlučio na samoizdavaštvo. Trošak izdavanja knjige pokrio je crowdfunding kampanjom, a ruku podrške ovom projektu dao je i Philips Hrvatska.
„Svi se susrećemo s više ili manje istim ili vrlo sličnim životnim situacijama, a trava kod susjeda „nije zelenija“. Svakodnevica nam je itekako dinamična. Previše žurimo, život nas tjera na sve užurbaniji tempo i vrlo često zaboravljamo odvojiti barem malo vremena za sebe. 
Ideja oko stvaranja knjige bila je želja da čitanje ove knjige bude mala pauza i odmak. Mali odmor. Potrebno je ponekad usporiti, prespavati, sagledati situaciju drugim očima, ali neka vas nikad ne napušta optimizam jer uvijek može i gore pa neka moja često korištena poštapalica „Ma bit će ok“ bude i vaš „lajtmotiv“, rekao je autor.

 | Autor:

Evo što o knjizi kažu knjiški blogeri:

Domagoj je odličan lik koji zna pisati. Savjestan i posvećen otac triju kćeri, odan i vrijedan suprug, strastven turistički  vodič, duhovit i talentiran pisac i još puno toga. Kroz pedeset tekstova  pratimo njegov obiteljski i društveni život , doznajemo o „gospoji" - najboljoj supruzi na svijetu,  te kćerima Emi, Niki i Idi.  Te svakidašnje zgode i nezgode, ispunjene golemim količinama humora i zabave, nešto su s čime se svaki čitatelj (i član bilo koje obitelji) može poistovjetiti. Upotreba toplog i konstruktivnog humora zrači  pozitivnošću, a  čitatelju nenajavljeno izmami osmijeh na lice pa sve bude lakše.
Alis Marić, Čitaj knjigu (blogerica i internet poduzetnica) 

Možda vas zanima Kad ladica postane vremenski stroj i vrati te dvadeset godina u prošlost nema razloga za ljutnju Rubrika Miss7 Blog Miss7 Blog

„Ma bit će ok” obična je zbirka nimalo običnih priča o najobičnijim, svakodnevnim situacijama. Domagoj nam kroz oči supruga i oca triju kćeri donosi jedinstven uvid u blagoslove i nevolje suživota s četiri mlade dame, usput komentirajući aktualne situacije u nas i u svijetu, kao i neshvatljive trendove, koji produbljuju ionako predubok jaz između roditelja i djece. Bez obzira na to jeste li u braku ili ne, jeste li generacija kojoj su „osamdesete bile godine” rođenja ili ne, imate li malu djecu ili tinejdžere, ili možda uopće nemate djecu, u ovom sijasetu (ne)tipično muških komentara pronaći ćete nešto za sebe. Smijeh, suze, nemoć, ganutost, ogorčenost, osjećaj nedostatnosti, zbunjenosti, revoltiranosti i onaj sveprisutan, nimalo poželjan osjećaj prosvjetljenja kada shvatimo da se pretvaramo u vlastite roditelje – sve ćete to osjetiti čitajući Domagojeve priče. Ako vam pojmovi poput škole za život s tacnom u ruci, migracije tinejdžera, postporođajne erektilne disfunkcije, perzijske mačke iz odvoda te amnezije pristojnosti zagolicaju maštu, uronite među stranice ove posebne knjige i pročitajte što o svemu ima reći jedan poseban muškarac, otac i gospodin.
Andrea Cvjetković, Sovin kutak 

Cijena knjige u prodaji će iznositi 110 kuna.

Možda vas zanima "Carpe diem" jer sreća je u malim stvarima i ne moraš mnogo tražiti Rubrika Miss7 Blog Miss7 Blog
Photo: Vedran Tolić

Komentari 0