Life&style 15. travnja 2016.

Napravite sami: Učinkovite maske za lice iz kuhinje

Thinkstock.

Hidratizirajte, revitalizirajte i izbijelite kožu uz ove tri učinkovite maske od sastojaka iz vašeg frižidera

Ponekad se najbolji kozmetički preparati kriju tamo gdje ih nikada ne biste tražili - u vašoj kuhinju. Brojne namirnice imaju odlična svojstva za kožu, a ako ih do sada nista bili svijesni, vrijeme je da se to promijeni:

Za hidrataciju: 
Sastojci: 1 do 1,5 rajčice, med i malo brašna (koliko je potrebno da se smjesa spoji) 
Način pripreme: Operite i oljuštite rajčicu. Sitno ju nasjeckajte i izgnječite u dubljoj zdjeli. Pomiješajte rajčicu s malo meda i brašna i nanesite smjesu na lice. Pričekajte 20 minuta i operite lice vodom. 
Koristi: Rajčica je bogata likopenom i vodom, pa ova maska hidratizira i obnavlja kožu. Ipak, nije pogodna za primjenu na osjetljivoj koži.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Za revitalizaciju:
Sastojci: Krastavac i bjelanjak
Način pripreme: Držite krastavac u hladnjaku do pripreme. Usitnite ga u blenderu i dodajte bjelanjak pa miksajtedok ne dobijete kompaktnu smjesu. Nanesite masku na lice i držite je 15 do 20 minuta. Uklonite masku vodom.
Koristi: Krastavac je bogat brojnim hranjivim tvarima, hidratizira i revitalizira kožu, dok je bjelanjak pun proteina koji je obnavljaju.

Za izbjeljivanje kože:
Sastojci: Žlica soka od limuna, bjelanjak i malo brašna
Način pripreme: Dobro pomiješajte sve sastojke u glatku smjesu, a onda je nanesite na lice. Isperite masku s lica čim se osuši. Primjenjujte ovu masku dva do tri puta tjedno.
Koristi: Ova maska izbjeljuje i omekšava kožu.

Komentari 0