Life&style

Napravite masku ili mlijeko za čišćenje lica od naranče

Osim što pozitivno utječe na naše zdravlje, naranča je prirodni proizvod koji vam može pomoći da imate lijepu i zategnutu kožu.

Naime, naranče su bogat izvor vitamina C, koji poboljšava teksturu kože i usporava starenje.

1. Maska za lice

Ovu masku je vrlo lako napraviti. Dovoljno je da iskoristite unutrašnjost naranče i njome masirate vaše lice. Ostavite pet minuta da odstoji i isperite hladnom vodom. Ova maska ​​pomaže u zatezanju kože lica, zatim uklanja višak ulja i štiti od procesa starenja. Možete je redovito koristiti, prije tuširanja.

2. Sok od naranče kao mlijeko za čišćenje

Prirodni domaći sok od naranče može vam poslužiti kao sredstvo za čišćenje lica jer uspješno uklanja mrtve stanice kože, prljavštinu i mitesere. Masirajte lice narančinim sokom oko jednu minutu, a zatim isperite hladnom vodom.

3. Naranča i jogurt

Ovo je jedan od najpopularnijih pilinga koji često primjenjuju žene, ali i muškarci. Piling se pravi tako što narančinu koru prvo osušite, a zatim je dobro sameljete. Stavite jednu žlicu jogurta u zdjelicu i dodajte pola žličice narančine kore, te dobro izmiješajte. Ako imate problema s aknama i miteserima, dodajte i nekoliko kapi limunovog soka. Primijenite ovaj piling na lice i ostavite da se osuši. Isperite hladnom vodom.

 | Autor: Getty Images Getty Images 4. Sok od naranče s limunom i jogurtom

Limun i jogurt su dva osnovna sastojka koji se koriste za domaće maske za lice. Kada se pomiješaju sa sokom od naranče, oni postaju idealna maska ​​za lice. Ova maska ​​pomaže u izbjeljivanju kože.

5. Kora naranče i zob

Također jedan jednostavan piling koji će vam pomoći da oljuštite vašu kožu na prirodan način. Pomiješajte ova dva satojke i dva puta tjedno primijenite piling na lice, kako biste ukolnili mitisere i akne.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0