Life&style 20. svibnja 2021.

Napokon! Evo kako do toniranih, ali vitkih nogu (i stražnjice!) samo s jednom vježbom

Izometrijska vježba za vitke noge
Shutterstock. Vitke noge sa samo jednom vježbom
  • Želiš vitke noge? Naravno da je vježbanje poželjno, ali neke sportske aktivnosti mogu baš nabildati mišiće 
  • Ako ti to nije cilj već želiš vretenaste noge izduženih mišića tajna leži u izometričkom treningu
  • S ovom vježbom imat ćeš lijepe noge, čvrste ali ženstvene koje optički djeluju duže

Želiš lijepe i vitke noge? S pravim treningom to nije problem. Ako se bojiš da ćeš zato trebati raditi vrlo naporne i složene treninge, odmah ćemo te razuvjeriti: dovoljna je tek jedna vježba. Otkrit ćemo ti kako to funkcionira i kako do vitkih nogu.

Napokon vitke noge! 

Noge poput balerine... Da, i mi bismo ih voljeli: vitke i napete, umjesto debelih i napumpanih! Nema problema! Otkrit ćemo ti kako možeš dobiti vitke noge sa samo jednom vježbom.

Izometrijske vježbe suprotne su dinamičnim vježbama i pogodne su želiš li tonirane, ali vretenaste i vitke noge. Tajna vitkih nogu leži u jačanju dugih mišića. Za razliku od konvencionalnih vježbi, na ovom treningu radiš s vlastitom težinom te od svojih mišića tražiš da idu do krajnjih granica.

via GIPHY

Dok tradicionalni trening snage maksimizira volumen nogu, potrebna ti je samo jedna vježba kako bi dočarala vitke noge. Pozitivna nuspojava: vježba oblikuje noge i stražnjicu u jednom!

Biti fit uz samo 5 minuta treninga? Moguće je, uz takozvani 'exercise snacking'

Kako se izvodi vježba?

Stani uspravno, a potom raširi noge nešto šire od širine ramena. Stopala neka budu okrenuta prema van. Sada se polako spusti u čučanj koliko možeš, trup treba ostati ravan (uspravan) i napet, vrat i glava također (gledaj prema naprijed). 

Važno: pazi da koljena ne guraš preko stopala i da koljena ne okrećeš prema van.

• Ostani minutu u ovom položaju, a zatim napravi kratku stanku.

• Ponovi ovu vježbu 3 do 5 puta.

Pogledaj prvu vježbu u videu: 

Zvuči lako, ali nije! Ne podcjenjuj izometrijski trening! Stručnjaci se već dugo oslanjaju na snagu izometrijskih vježbi. 

Vježbanje ima razne blagodati, osim mršavljenja Možda vas zanima... Zašto ne bi trebala vježbati i baviti se sportom ako je razlog - samo mršavljenje Rubrika Life&style Life&style

Komentari 0