Life&style

Nakon poroda: početni paket za roditelje

Svježe pečeni roditelji ovo shvate najkasnije u trenutku kada prijeđu kućni prag: Sada počinje jedno novo poglavlje života. Pored veselja oko novog člana obitelji, prvi dani mogu itekako biti izazovni. Ovi će savjeti pomoći roditeljima da povratak kući poslije poroda prođe što jednostavnije

Nova svakodnevica s djetetom se najbolje može savladati dobrom osnovnom opremom. Novorođenčad se ili doji na prsima ili hrani početnim mlijekom. Iako je majčino mlijeko najzdravije i preporuka struke je dojenje, nažalost, to ponekad nije moguće. Za roditelje koje bebu hrane početnim mlijekom je prikladna babylove bočica sa širokim grlom od rođenja. Bočica s anatomski oblikovanom silikonskom dudom prilagođava se nepcu Vaše bebe i može inovativnim posebnim ventilom protiv dojenačkih kolika spriječiti suvišno gutanje zraka i time prevenirati dojenačke kolike.

Previjanje, previjanje i opet previjanje

Osim dojenja odnosno prehrane novorođenčadi, važnu ulogu naravno igra i prvo previjanje bebe u vlastita četiri zida. babylove premium pelene br. 1 Newborn savršen su pomagač za opušteni početak previjanja bez curenja pelene. Pelene su iznimno nježne i blage prema bebinoj koži i uz zaštitu od istjecanja pružaju još veću sigurnost tijekom dana i noći. Pelene za novorođenčad uz to imaju i zaštitu za pupak. Nakon čišćenja pustite da novorođenče kratko maše nogama. Tako ćete jednim udarcem dvije muhe uloviti: S jedne strane, bebe vole slobodu kretanja, a s druge se njihova guza dodatno suši. Time se mogu spriječiti crvenilo i upale. Ako se, ipak, jednom pojavi lagano crvenilo na guzi, babylove Ultra sensitive krema protiv iritacija će brzo pripomoći u rješavanju tog problema. Njezina bogata formula s bademovim uljem i cinkom stvara zaštitni sloj i potiče smirivanje upala.

Laku noć!

Uz prehranu i pravilnu njegu prilikom previjanja su i prve noći s bebom sasvim novo i posebno iskustvo. babylove simetrična silikonska duda varalica 0-6 mjeseci pomaže dojenčadi lakše utonuti u san nakon uzbuđenja i promjena u prvim danima kod kuće. Ova duda varalica s mekanom silikonskom dudom dobro podupire prirodan razvoj čeljusti kod beba pa će se one posebice navečer lakše umiriti. Ako se duda možda zagubi, lako će se i brzo pronaći zahvaljujući blagom svijetljenju drške po mraku.

Uz sve savjete i trikove ne smije se zaboraviti da je svaka obitelj jedinstvena i individualna i da uvijek mogu biti različita iskustva prvih dana s bebom. Već nakon nekoliko dana će se ustaliti jedna sigurnost i rutina. A kako bi pomogao u slatkom iščekivanju i prvim danima s bebom, dm je za svaku trudnicu i novorođenče osigurao paket koji jedan od roditelja može preuzeti u bilo kojoj dm prodavaonici uz predočenje registrirane kartice dm active beauty.

Photo: dm.hr