Life&style

Najpopularnije Instagram fotografije s Balija zapravo su laž! Evo tko stoji iza velike prevare s rajskog otoka...

  • Tko god dođe na Bali želi vidjeti poznati Instagram hram i napraviti fotografiju kakvu svi imaju na društvenim mrežama.
  • Upisivanjem #GatesOfHeaven vidjet ćeš rajski prizor najljepših fotografija svijeta.
  • Osoba je smještena u sredini hinduističkog hrama, između dva masivna kamena, a u kristalno čistoj vodi vidi svoj odraz te sveukupna fotografija daje dojam beskonačnosti.

Maštaš o putovanju na Bali i često uživaš u poznatim lokacijama gledajući fotke s Facebooka i Instagrama? Jedno od najpoznatijih mjesta za fotkanje upravo je Lempuyang hram ili u prijevodu ,,Vrata raja". Upisivanjem #GatesOfHeaven na Instagramu vidjet ćeš više od 25 tisuća najljepših fotografija svijeta. Na fotkama je osoba smještena u sredini hinduističkog hrama, ispred drevnih kamenih "vrata raja", a u kristalno čistoj vodi vidi svoj odraz te sveukupna fotografija daje dojam beskonačnosti.

Ali, to je sve laž!

 

Ne samo da nema odraza u vodi, već voda ni ne postoji na tom mjestu. Brojni turisti došli su posjetiti hram samo zbog te fotografije, ali onda slijedi veliko razočarenje. Nitko nije zabranio da se tako uređuju slike, ali ovo već graniči s pretjerivanjem jer je lokalno sveto mjesto postalo Instagramska izmišljotina. Lokalni ljudi su u toj prevari uvidjeli zaradu pa svakodnevno dolaze u hram s ogledalom, kojeg stave ispod mobitela ili fotoaparata, te se slika ne mora ni uređivati zbog optičke varke.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @_juicyoga_

 

Zbog neugodnosti koja ih je dočekala, ogorčeni turisti počeli su ostavljati i loše recenzije na TripAdvisoru. Jedan od njih napisao je ,,Laž. To je najgore mjesto na koje možete ići na cijelom Baliju. Brojni influenceri tamo čekaju kako bi na vratima dobili lažnu sliku, a lokacija za vašu informaciju nema vode, to je samo optička varka koju dobijete plaćanjem nekim mještanima da se slikaju s ogledalom ispod tvog mobitela.'' 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jorge Ginesta (@jordiot)

Ako odeš na Instagramu u potragu za pravom, odnosno neuređenom fotografijom, teško ćeš je i pronaći. Na kraju se ipak postavlja pitanje je li ovo najveća Instagram laž ili zapravo pokazatelj da je sve to samo jedan običan biznis...

Photo: Instagram@ tihanaharapinzalepugin

Komentari 0