Life&style

Najljepši vrt u Hrvatskoj: 'Vrtna bajka' je predivna čarobna oaza koju svi mogu posjetiti

  • Posljednjih 15 godina obitelj Matagić je vrijedno stvarala najljepši vrt u Hrvatskoj, ali i šire
  • Vrtna bajka otvorena je prije 3 godine za javnost i izletničke posjete, a od ove godine nude i brojne jedinstvene koncepte
  • Posebno nam se svidjela ideja Magical Women Dayja, rezerviranog za sve petke i posvećenog ženama kako bi se  međusobno osnažile, pružale si potporu, riješile neke unutarnje izazove, širile pozitivne vibracije i poticale svoj osobni rast

Zdenka i njezin suprug Željko Matagić prije petnaestak su godina odlučili u Čepinu graditi obiteljsku kuću. Na zemljištu od 750 kvadratnih metara tada se nalazila samo jedna stogodišnja kruška, no Zdenka je od prvog dana imala viziju kako urediti najčarobniju zelenu oazu. Obitelj je u narednim godinama, vlastitim rukama posadivši svaku od 250 biljnih vrsta, vrt koncipirala kao nekoliko jedinstvenih i različitih priča, skladno povezanih u najšarmantniju oazu mira. 

 | Autor: Vrtna bajka Vrtna bajka  | Autor: Vrtna bajka Vrtna bajka  | Autor: Vrtna bajka Vrtna bajka

U Vrtnoj su bajci tako pergolama i zelenim tunelima ukrašenima raskošnim grozdovima cvjetova glicinije povezani mediteranski, ladanjski, japanski, cvjetni, vodeni, začinski i tajni vrt, svaki obogaćen prigodnim vrstama i bogatim raslinjem, zajedno tvoreći simfoniju mirisa i boja, a osim brojnih biljnih vrsta, obitavaju u ovoj botaničkoj, ali i zoološkoj oazi i mnoge preslatke životinjice. Prugaste  vjeverice, ukrasne koke, golubovi pismonoše, patuljasti kunići, ježevi, gušteri i barske žabe redovito šarmiraju sve posjetitelje, čineći cijelu priču još posebnijim i toplijim iskustvom.

Možda vas zanima Čarolija Keukenhofa: Više od 7 milijuna cvjetova opet će obojati najljepši i najveći vrt na svijetu Rubrika Life&style Life&style

Prije tri su godine Vrtnu bajku otvorili za javnost i izletničke posjete, a od ove je godine u ponudi i mogućnost rezervacije vrta za razne proslave poput rođendana, vjenčanja ili obljetnica mature. Obitelj Matagić uz to nudi i uslugu organizacije, cateringa i pića, a za ovu su godinu osmislili i nekoliko inovativnih koncepata kako bi u vrtu maksimalno mogli uživati svi koji to požele. 

 | Autor: Vrtna bajka Vrtna bajka  | Autor: Vrtna bajka Vrtna bajka  | Autor: Vrtna bajka Vrtna bajka

Ideje su, kažu, nove, ali ono što će zauvijek ostati isto je osjećaj tople i srdačne dobrodošlice servirane uz mogućnost izuvanja svih  briga na zelenom tepihu i opuštene plovidbe svijetom bez stresa u kojem se gubi osjećaj za vrijeme i u kojem se uvijek može  beskrajno uživati u ambijentu i pozitivnoj energiji koja u njemu vlada. 

 | Autor: Vrtna bajka Vrtna bajka  | Autor: Vrtna bajka Vrtna bajka  | Autor: Vrtna bajka Vrtna bajka

Vikendi će tako biti rezervirani za obiteljske proslave poput krštenja, prvih rođendana, prve pričesti, krizme, promocija, djevojačkih večeri i intimnih vjenčanja te za poslovna i prijateljska druženja poput team buildinga, godišnjica mature i proslava 'velikih rođendana';  dani u tjednu u prijepodnevnim će satima biti rezervirani za vrtićke i školske posjete, dok će u popodnevnim satima na meniju biti tematske proslave dječjih rođendana. Teme koje već postoje su 'U zemlji čudesa', 'Putovanje u Nigdjezemsku' i 'Jungle party', a bit će tu, kažu, i vila, dječaka koji ne žele odrasti, gusara, indijanaca, istraživača, avanturista, uvijek uzbudljivih potraga za blagom i raznih igara.

Možda vas zanima Sutra se otvara botanički vrt: Zagrebačka zelena oaza u još ljepšem i raskošnijem izdanju Rubrika Life&style Life&style

Uz dobro poznatu Kućicu Djeda Mraza, Zekoslavne priče i Čarobne noćne piknike, tijekom cijele godine organizirat će i druge nove  jednako čarobne i zabavne evente, a uveli su Obiteljski dan, što znači jedan dan u tjednu posvećen isključivo obiteljskim posjetima.

 | Autor: Vrtna bajka Vrtna bajka  | Autor: Vrtna bajka Vrtna bajka  | Autor: Vrtna bajka Vrtna bajka

Novost u ponudi je i Magical Women Day, rezerviran za petke i sve one žene koje su razapete između posla, obitelji i brojnih obaveza barem jednom poželjele zauvijek pogasiti sve alarme i zaustaviti kazaljke sata. Popodnevna kavica, kolač ili večernje druženje uz gin tonic u društvu prijateljica i kolegica s posla provjereni je recept za nezaboravne trenutke opuštanja, a teško da postoji prikladnije mjesto od ovoga.

 | Autor: Vrtna bajka Vrtna bajka

 | Autor: Vrtna bajka Vrtna bajka  | Autor: Vrtna bajka Vrtna bajka

Ideja je jednom mjesečno imati i posebnu gošću - snažnu autentičnu i inspirativnu ženu koja bi kroz druženje prenijela na sve okupljene svoju priču i obradila određenu temu. Zauzimanje za sebe, ostvarenje vlastitih snova, jačanje samopouzdanja, pokretanje vlastitog posla, suočavanje s bolesti, samohrano majčinstvo, zdrava prehrana, tjelovježba, odgoj djece i postavljanje granica, putovanja, vrtlarenje, knjige i svakodnevni izazovi samo su neke od tema kojima bi se posjetiteljice bavile, a sve kako bi se  međusobno osnažile, pružile si potporu, riješile neke unutarnje izazove, širile pozitivne vibracije i poticale svoj osobni rast. Mi smo cijelom pričom apsolutno oduševljeni i jedino što možemo reći je da nam je žao što nam Čepin nije bar malčice bliže. Jer znamo gdje bismo bili svakog petka!

Photo: Vrtna bajka

Komentari 0