Life&style
1/16

Najljepši detalji s mora: Unesite morski duh u vaš dom

Brojite dane do godišnjeg? Kombinirate stari, novi godišnji, praznike, nazivate prijatelje kada će tko ići na vikendicu, apartman od tete te surfate po booking.comu, Airbnb-ju i ostalim popularnim pretraživačima u potrazi za lijepim, pristupačnim i slobodnim smještajem?

Ili ste u drugoj kategoriji ljudi koja se užurbano priprema za turističku sezonu i u niskom startu nabavlja nove plahte, ručnike, tanjure, čaše koje su prošlogodišnji gosti uništili? I za jedne i druge, kao i za one treće, koji će cijelo ljeto ostati kod kuće a da ne odlaze na skupocjena putovanja ili u vikendice na moru, pripremili smo ovu malu slatku temu, jednostavnih i povoljnih ljetnih dekoracija koje će na brz i jednostavan način unijeti ljetni morski štih u vaš dom ili apartman.

 | Autor: arhiva arhiva

Najsigurniji, ziheraški način kako unijeti živost u apartman ili vikendicu na moru je da iskopirate osnove mornarskog stila kojem uz prepoznatljiv prugasti uzorak, dominira ultramarin plava i bijela u kombinaciji s neutralnim bojama prirodnih materijala. Mornarski uzorak odlično se slaže s bijelom, sivom i crnom, kao i s natur drvom te zemljanim i sivkastim tonovima špage, jute i konca. Plava i bijela te mornarski uzorak veliki je prijatelj i prirodnih materijala, kojima uvijek valja dati prednost kada se koriste na površinama koje dolaze u izravnom dodiru s kožom.

 | Autor: arhiva arhiva

Čiste pamučne ili lanene plahte, pamučni prekrivač, ugodni mekani pamučni jastuci djelovat će vašim gostima puno ugodnije nego da ispred njih stavite poliester, krzno, baršun, skaj ili drugi “vrući” ili umjetni materijal u kojem se koža izrazito znoji. Zato ako još razmišljate kupiti stolce, fotelju, kauč na moru u kožnatoj ili drugoj varijanti, naša preporuka je svakako druga varijanta jer je koža vrlo nezahvalna za znojenje. Problem znojenja i škakljanja imat ćete i kod materijala koji imaju u sebi postotak vune, pa je stoga najsigurnija, iako možda ne nužno i najljepša opcija mikrofibra, koja je ugodna na dodir, čak i kada na nju sjednemo goli i mokri, a uz to odlična je za održavanje jer se mrlje na njoj izuzetno lako čiste.

 

Photo: arhiva

Komentari 0