Life&style

Najljepša mjesta u Dubrovniku kojih nema u vodičima

Dubrovnik ne skidamo s liste naj ljetnih desetinacija, a lifestyle insajderica Lena Šutić otkriva nam pogled na njega "iznutra". Što u Dubrovniku ne bi trebala propustiti (ako si sretnica koja u njemu ljetuje)

Ona ima informaciju kada se otvara novi restoran ili klub, što je najzanimljivije i najvruće događanje, kuda ide cool ekipa i gdje se nalaze skriveni kutci za koje horde turista ne znaju. Lena Šutić je mlada urednica travel i lifestyle portala Go Dubrovnik i, da ne duljimo, evo što nam je otkrila: 

"Kad živiš u gradu kao što je Dubrovnik, pogotovo u ljetnim mjesecima, teško je skrenuti s dobro poznate turističke rute. Zbog prirode posla i znatiželjne naravi, uvijek sam u pogonu, a istraživanje mi je odavno visoko na ljestvici životnih prioriteta. Moja teorija je jednostavna - ako želiš provesti dobar odmor u Dubrovačkoj regiji, klasični turistički vodič odvest će te na sva ona dobro poznata, turistička mjesta.

No, ako želiš provesti odličan odmor, skreni iza ugla i otkrij prave bisere kojih nema u turističkim vodičima. O puno takvih mjesta pisali smo na portalu godubrovnik.com, a danas ću ti otkriti svoja najdraža mjesta u Dubrovniku i okolici koja neće razočarati sve one koji vole uživati u hrani, piću i otkrivanju novih mjesta."

 

Guess where I hung out yesterday? Find out more at godubrovnik.com 😉

A post shared by Lena Catt (@lena.catt) on

Naravno,  Zidine, Porporela, Stradun, Knežev Dvor su must. Ali što kažeš na posjet jednoj od tri najstarije ljekarne u Europi (koja, by the way,  bez prestanka radi od 1317. godine sve do danas)? Riječ je o Ljekarni Male braće. Mama mi je odavno otkrila njihovu kremu od ruža i godinama je religiozno koristim. O toj istoj kremi nedavno se raspisao i Vogue, a ekipa u ljekarni čeka u redovima za svoju teglicu. Tu je prekrasni medicinski vrt u kojem i dan danas raste ljekovito bilje, poput metvice, ružmarina i kadulje. Ovo mjesto je pravi mali raj unutar gradskih zidina.

Ogladnjela si?  Restorani u staroj jezgri Grada odlični su i sigurno će svatko pronaći nešto za sebe. Kao osobne favorite navela bih Lucin Kantun i talijanski restoran Segreto. Što god odabreš s menija sigurno nećeš pogriješiti, a svidjet će ti se i njihovi prekrasni interijeri i tarace.

 Ako želiš pobjeći od vrućine i popiti kavu u hladu, potraži Soul Caffe u Uskoj ulici. Kava je odlična, a glazba će te vratiti u neko drugo vrijeme. 

Pobjegnimo iz Grada do Lapadske obale, gdje ćeš, uz more, pronaći Peppers Eatery, savršeno mjesto za lagani ručak i hladnu Rose Lemonade.

 

Yum 😍

A post shared by Lena Catt (@lena.catt) on

Možeš malo i pobjeći iz samog centra Dubrovnika i uputiti se na Pelješac! Svaki vikend, sa svojom (naj)boljom polovicom bježim iz Grada. Pelješac je udaljen kojih sat vremena od Dubrovnika, a pruža mir, odmor od hordi turista, prekrasne plaže, netaknutu prirodu i fantastičnu hranu. 

Savršeno mjesto za bijeg od stvarnosti na kojem ćete napuniti baterije za novi radni tjedan. Ston i stonske kamenice su uvijek nezaobilazna postaja, a ako ste ljubitelji vina, nikako nemojte zaobići niti posjet nekoj od malih vinarija. Moja najdraža je vinarija Mili. Što zbog fantastičnog vina, a što zbog pogleda na Mljet i Ston koji se puca s vrha vinograda iznad mjesta Prapratno. 

 

Just another day at #work 😊 #lovemyjob ❤️

A post shared by Lena Catt (@lena.catt) on

Kad ogladniš, možeš se uputiti u mjesto Kobaš, i potražiti Luka’s Tavern, omiljenu destinaciju nautičara gdje će najbolju morsku hranu vaditi iz mora pred tvojim očima.

 

Yum

A post shared by Lena Catt (@lena.catt) on

 
Elafitski otoci zasigurno su među najljepšim otocima na svijetu. Kalamota, Lopud, Šipan, Mljet… Za koji god se odlučiš, nećeš pogriješiti. Zadnji koji smo, moj dragi i ja, posjetili je Mljet. U luci možeš iznajmiti old-school kabrio autić na cijeli dan i voziti se po otoku. Kakav doživljaj! 

Nikako ne bi trebala zaobići nacionalni park, Odisejevu špilju (ponesite tenisice), i prekrasnu pješčanu plažu Saplunara. Kad ogladniš, pitaj za mljetske makarule. Za prste polizat’!

Ako pak odlučiš posjetiti Šipan, restoran BOWA će te oduševiti. Ovdje se pazi na svaki detalj, a na tebi je samo uživati. Najbolja morska hrana, prekrasna plažica, zvuk cvrčka i odlični mojito recept su za savršeni ljetni dan.

 

It's a wrap! #photoshoot #video #makingof #bowa #overANDout

A post shared by Lena Catt (@lena.catt) on

 

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta? 

Photo: go dubrovnik

Komentari 0