Life&style

Najlakši recept za Mojito ikad!

Subota je, imaš slobodan dan i malo vremena? It's Mojito time - vjeruj nam, najlakši recept koji ćeš vidjeti.

Mojito je definitivno jedan od najdražih koktela u miss7 uredu. Između ostaloga, jedan je od ultimativno ljetnih pića jer istovremeno osvježava, ukusan je (ne osjeti se alkohol!), a pritom te može pošteno "nacvrcati"; uopće se nećemo praviti da nam zadnja stavka nije bitna. S druge strane, znamo da izrada koktela može izgledati kao znanstvena pomagala; treba ti više vrsta alkohola, svježi sastojci, likeri, pomagala, pa i ukrasne kišobrančiće i slamčice - ali ovo nije jedan takav recept. Za ovaj Mojito trebaš osnove, a i radiš ga odokativno, po "šmeku"; Radimo ga svako ljeto na moru, i vjeruj nam, nikad ne postane dosadno (hvala Anta!).
 

Za Mojito je potrebno sljedeće:
1 boca bijelog ruma
5 limeta
1 kg smeđeg šećera
250 g svježe mente
2 kg leda
1 l mineralne vode

Za početak, prereži jednu limetu prvo na pola, a zatim svaku polovicu još na pola. Dobivene četiri šnite prereži još na dva dijela. Ukupno od jedne limete trebaš dobiti 8 komadića limete (po čaši ti trebaju tri komadića). Zatim stavi tri komada limete u visoku čašu. Sada bi bilo izvrsno da imaš batić (bilo kuhinjski ili onaj za koktele) kako bi što lakše zdrobila limetu. Kada je uspiješ dobro zgnječiti, stavi dvije velike žlice smeđega šećera u čašu i ponovno sve gnječi zajedno. Ključ Mojita je da cijelo vrijeme kružno gnječiš sastojke zajedno kako bi se okusi izmiješali.

Nakon toga slijedi menta. Ovisi o tome koliko je voliš, uzmi nekoliko listića i nakidaj ih na sitne komadiće i gnječi sa svim sastojcima. Onda slijedi alkohol - postoje prave mjerice kojima možeš odrediti koliko ruma ide u Mojito, ali moramo ti priznati da nekada volimo slabiji, a nekada jači - najbolje da kreneš s malo i onda po potrebi nadodaš još. Nakon alkohola sve dobro pomiješaj i ubaci led. Led prije ubacivanja moraš zdrobiti. Na tržištu možeš jeftino nabaviti drobilicu za led, ali možeš ih probati i ručno razbiti tako da ih zavežeš u vrećicu za zamrzivanje i lomiš čekićem za meso; tek kad je led dovoljno sitan, ubaci ga u čašu. Zadnji korak je ulijevanje mineralne vode do prst i pol do ruba čaše i ubacivanje dvije debele slamke, kojima možeš dok piješ još miješati sve sastojke.

Što više reći osim - uživaj!

 

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta?

Photo: Pinterest/AlbionFit

Komentari 0