Life&style

Najjeftinije avionske karte za London? Ooo da - znamo datume!

Putovanja su danas dostupnija nego ikada prije, a tome u prilog svakako idu i niskobudžetne aviokompanije, koje u ponudi imaju prilično jeftine letove. Novinarka miss7 istražila je kako jeftino do Londona...

Kako ti zvuči London kao sljedeća destinacija? Nama se čini kao odlična ideja iz više razloga. Prvo, tko još ne želi vidjeti gdje živi kraljevska obitelj i kako izgleda njihovih kraljevski grad? Osim toga, London je i svjetska prijestolnica mode, umjetnosti i zabave. Turisti tamo odlaze, ali se i vraćaju iz najrazličitijih razloga - bilo zbog šarene turističke ponude. bogate umjetnosti (i moderne umjetnosti), kulture, zabave... 

A znaš li što je najbolje? Do Londona možeš uistinu stići veoma jeftino avionom. Kako bismo ti olakšali, mi smo za tebe istražili sve povoljne letove u Hrvatskoj i okolici. 

 | Autor: Miss7/Instagram/Facebook Miss7/Instagram/Facebook

Što se tiče smještaja, najjeftinije ćeš proći ako ga rezerviraš preko Airbnba ili Bookinga ili ako se odlučiš za hostel. Ako si, pak, avanturističkog duha, odlična opcija je couchsurfing, što te neće koštati ništa. 

Možda vas zanima Znaš li da možeš imati besplatni smještaj bilo gdje na svijetu? Probale smo - i funkcionira! Rubrika Life&style Life&style

Trst - London Stansted 

Termin putovanja: 14. - 18. siječnja 2019. 

Cijena: 148,38 kn (74,19 kn po smjeru)

Prijevoznik: Ryanair

Aviokompanija Ryanair često ima u ponudi jeftine letove iz Trsta za London. Do Trsta možeš FlixBusom iz Zagreba (i to direktno na aerodrom!), a cijena karte je 79 kuna po smjeru. To znači da bi ukupni trošak putovanja iz Zagreba do Londona iznosio 306,38 kuna. No, valja naglasiti kako je Ryanair ponovno uveo nova pravila za ručnu prtljagu koja su stupila na snagu 1. studenoga ove godine. Po novom će samo putnici s prioritetnim ukrcajem moći unijeti u avion dva komada ručne prtljage, dok je do sada bilo moguće ponijeti sa sobom u avion prtljagu do 10 kilograma besplatno. Također, putnici dodatnu prtljagu mogu platiti i 10 eura (74,19 kuna) po smjeru ako ne odaberu prioritetni ukrcaj što ih košta nešto manje - 6 eura (44,56 kuna) po smjeru. Let od Trsta do Londona traje dva sada i 20 minuta, dok je iz Londona za Trst nešto kraći - dva sata i pet minuta. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Beograd - London Luton

Termin putovanja: 5. - 7. veljače 2019. 

Cijena: 418,84 kn (209,42 kn po smjeru)

Prijevoznik: Wizz Air

Nešto skuplje bi te koštao let iz Beograda za London. Iz Zagreba do Beograda možeš stići vlakom, što bi te koštalo 185 kuna u jednom smjeru, odnosno 320 kuna u oba smjera ili autobusom (220 kuna po smjeru). Ako se odlučiš za opciju putovanja vlakom iz Zagreba do Beograda, ukupni troškovi puta iznosili bi 738,84 kune. Drugim riječima, ukupni troškovi puta bili bi veći za 50 posto nego iz Trsta. Osim toga, i ovdje moraš platiti prtljagu. Tako bi te prtljaga od 10 kilograma koštala 85 kuna, od 20 kilograma 299 kuna, a od 32 kilograma 428 kuna. Trajanje leta je 3 sata i 5 minuta prema Londonu. dok je povratni let također kraći - dva sata i 45 minuta. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Dubrovnik - London Luton

Termin putovanja: 2. - 9. svibnja 2019. 

Cijena: 472,20 kn (povratni let)

Prijevoznik: easyJet

Ako se nalaziš u južnijim kraljevima Lijepe Naše, Dubrovnik je odličan izbor kao polazna destinacija. Cijena avionske karte iz smjera Dubrovnika iznosi 205,65 kuna, dok je u drugom smjeru nešto skuplja - 266,55 kuna. Ono što je odlično kod ovog prijevoznika je što je prtljaga uključena u cijenu, ali samo ona dimenzija 56x45x25cm. U slučaju da veličina prtljage prijeđe propisane dimenzije, morat ćeš nadoplatiti još 50 funti, odnosno 419,79 kuna. No, možeš i odmah nadoplatiti prtljagu. tako će te 15 kilograma koštati 188,20 kuna, 23 kilograma 213,52 kune i 26 kilograma 324,93 kune. 

Možda vas zanima Kako mi je bilo spavati u hostelima s hrpom nepoznatih ljudi? Evo priče... Rubrika Life&style Life&style

Beč - London Stansted

Termin putovanja: 6. - 13. studenog 2018. 

Cijena: 185,52 kn (povratni let)

Prijevoznik: Laudamotion

24,98 eura oba smjera

U London možeš povoljno i iz Beča. Cijena povratnog leta nešto je skuplja nego iz Trsta - 185,52 kune. Do Beča možeš također FlixBusom što će te koštati 139 kuna po smjeru. Valja napomenuti kako su cijene autobusnih karata manje što ih prije kupiš. Imaj to u vidu ako budeš planirala putovanje. Trajanje leta u smjeru Beč - London je dva sata i pet minuta, a povratni let je pet minuta duži. I ovdje je u cijenu uključena ručna prtljaga, dok će prtljagu od 20 kilograma morati nadoplatiti 243,90 kune. 

 | Autor: Miss7/Instagram/Facebook Miss7/Instagram/Facebook

Napomena: cijene autobusnih karata odnose se na zadane termine putovanja. Kasnijim pretraživanjem, cijene mogu varirati - poskupjeti ili pojeftiniti. Isto vrijedi i za avionske karte. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0